My Film Diary #6: March & April

Bloggen stond de afgelopen maanden eventjes op een laag pitje voor mij, maar af en toe een filmpje tussendoor zat er wel degelijk in! Nog altijd houd ik dit trouw bij via Letterboxd, en ook schrijf ik hiermee mijn 6e film diary artikel!

Deze maanden was het weer een lekkere mengelmoes aan genres, dat zul je wel zien, maar over het algemeen stonden maart en april in het teken van de sterke films. Ik heb heel veel goede films gezien die ik met plezier nog een tweede keer zou willen kijken. En dit zijn ze!

1. Escape Plan (2013)

We begonnen de maand al goed, met de film Escape Plan die we van Netflix plukten. Ik vond het een super film, het was geweldig om deze twee masterminds aan de slag te zien vanuit een hel-gevangenis, waaruit ze natuurlijk maar dolgraag willen ontsnappen!


 2. From Paris With Love (2010)

Die John Travoltaaa! From Paris With Love is een subtiele humor/actiefilm, en ik heb er best van genoten. De titel vond ik een beetje stom klinken, en ik heb de helft van de film me een beetje af zitten vragen waar deze film nou precies naartoe ging met het plot. 

Maar uiteindelijk zitten er wel aardige actie scenes tussen en is de verhaallijn ook prima en toch ook wel spannend. En ook wel wennen om John Travolta met deze looks te zien, maar zijn personage is echt een held. Een vermakelijke film!


3. Minoes (2001)

Haha ja bijna altijd als ik met een vriendin een film kijk dan kiezen we eerder een leuke nostalgie-film uit dan iets nieuws. Ik heb dan ook genoten van het opnieuw kijken van de film Minoes. Wat was Carice van Houten nog lekker onschuldig, en Theo Maassen als de verlegen journalist blijft ook leuk om terug te zien. En natuurlijk… katten! <3 Ik ben gek op katten, en vind de film Minoes ook zeker een geslaagde film, die blijft gewoon leuk. 


4. The Forest (2016)

Hiervoor ben ik naar de bioscoop gegaan. Een horrorfilm (!) met Natalie Dormer (!!) over het befaamde suicide forest in Japan (!!!). Daar moest ik natuurlijk naartoe. Een groot deel van de film ben ik alleen maar excited geweest omdat het zich in Japan afspeelt en dat vind ik helemaal geweldig, bovendien wil ik ooit (jep, ook na het zien van deze film) dat bos wel een toeristisch bezoekje brengen. 

Maar verder was het helaas wel een beetje een tegenvaller. Zoals ik al zei, een horrorfilm met Natalie Dormer over dat akelige Aokigahara bos? Zoveel potentieel, maar dat hebben de makers helaas niet echt voor lief genomen. Het voelt een beetje alsof je een cakebeslag mix hebt van de lekkerste cake aller tijden en die uiteindelijk finaal laat verbranden en mislukken. Tsja, dan is het niet lekker meer nee. Jammer. 


5. Alex Cross (2012)

Een actie thriller die ik zeker wel oké vond! De grootste verrassing was de briljante performance van Matthew Fox, die ik ken als de lieve, lekkere dokter Jack van Lost. Hier was ie echter niet zo lief, of lekker. Een sadistische spierbundel van een psychopaat is hij in deze film, en hoe!

Matthew Fox is echt een geweldige villain, en samen met de aangename actiemomenten en redelijke verhaallijn maakt dit naar mijn mening een prima film. Wat ik wel het meest verrassend vond, was het emotionele gedeelte, en ja, ik heb echt tranen met tuiten gejankt. Be warned.


6. Gone Girl (2014)

Gone Girl was echt zo’n film die ik al suuuper lang wilde zien. Ik had de trailer al meerdere keren voorbij zien komen, geweldige verhalen ervan gehoord, en pas in maart 2016 keek ik de film. Wat slecht van mij. Wel heb ik alle reden gehad om er naar uit te kijken, want wat een gave film is dit.

De film doet iets met je gevoelens, en gooit je gedachten overhoop. Wat ik aan de serie Game of Thrones zo gaaf vind, hoe ik mijn mening over een personage zo drastisch kan veranderen in de loop van de serie, en zo verrast kan worden, dat weet deze film te flikken in deze 145 minuten. 


7. Homefront (2013)

Nog een aangename actie/thriller! Homefront vertelt het verhaal over een ex DEA agent, die samen met zijn dochtertje van 9 in een rustig dorpje gaat wonen na het verlies van zijn vrouw. Hij besluit voor een rustig leven te gaan in plaats van zijn spannende carrière voort te zetten, en wil ook absoluut uit de problemen blijven. Maar natuurlijk lukt dat niet hè! 

Spannend, en met geweldig acteerwerk van de jonge Izabela Vidovic als dochtertje Maddy, ik kan echt niet begrijpen dat deze jongedame voornamelijk alleen maar met series bezig is. Wanneer krijgen we een film met haar in de hoofdrol à la Dakota Fanning?


8. Law Abiding Citizen (2009)

Weer een topfilm! Een man gaat iets te ver met het wraak nemen op de moordenaar van zijn gezin, en komt hiervoor in de gevangenis terecht, en krijgt hierdoor weer te maken met de advocaat die betrokken was bij de deal om de moordenaar vrijuit te laten gaan.

Het blijkt echter dat zijn zieke wraakactie nog maar een onderdeeltje was van zijn enorme mastermind-wraakplan. Komisch, maar ook spannend en gewoon een erg leuke film!


9. You’re Not You (2014)

Weer een wauw-film. Een vrouw met ALS neemt een nieuwe verzorgster aan, en dit wordt de jonge uitbundige Bec. De film kan een beetje vergeleken worden met Intouchables, maar dan toch net een tikkeltje anders.

Hoewel ook deze film wel het comedy element heeft, lijkt hier de focus meer te liggen op het emotionele drama-element, en pffff ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo hard heb gehuild bij een film. En wat een enorm goede actrice is die Emmy Rossum! Zéker kijken deze, dikke aanrader!


10. Kingsman: The Secret Service (2015)

Veel goede films deze keer! Wat heb ik genoten van Kingsman, over underdog Eggsy die een zware training ondergaat om geheim agent te worden, terwijl de bad guy ondertussen geniale plannetjes smeedt.

Ik vond de humor en actie super, en vond de hele film gewoon leuk in elkaar zitten. Echt mijn smaak dit. Laat die volgende film maar komen!


11. The Jungle Book (1967)

Voordat mijn vriendinnen en ik de nieuwe Jungle Book film bezochten in de bioscoop, keken we eerst de Disney klassieker terug. Ik had deze al jaaaaren niet meer gezien, dus dat was wel erg leuk. Al die herinneringen! Ik kon me ook niet herinneren dat Mowlgi zo’n irritant joch is eigenlijk, hahaha. 

Nadat we de film hadden gezien keken we bij de extra’s op de DVD naar het alternatieve einde, nou pfoe. Die film had heel anders kunnen lopen. 


12. The Jungle Book (2016)

En meteen daarna rolden we de bioscoop in om de live action van The Jungle Book te zien! En wauww, wat een geweldige film! Het komt niet veel voor, maar ik vond het verhaal van deze film beter dan het origineel.

De wolven spelen een grotere rol, en Mowgli is nog steeds een eigenwijs jong, maar wel minder dan in de animatiefilm. En dan nog de mooie soundtrack en prachtige geanimeerde dieren. Zeker wel een goeie!


13. The Anthem of the Heart (2015)

Japan staat al bekend om de prachtige anime series en filmproducties, maar The Anthem of the Heart is echt wel een meesterwerkje. Jun is een meisje die als klein kind een enorme kwebbeltante is, en hoewel haar vader wel hartstikke vreemd aan het gaan was, is het dankzij haar eigen gekwebbel dat dit aan het licht komt bij haar moeder, waardoor het gezin opbreekt. 

Het voorval werkt als een soort psychologisch trauma voor Jun, waardoor ze nooit meer wil praten. Maar op de middelbare school wordt ze betrokken in het organiseren van een musical, en komt ze langzaam weer uit haar schulp gekropen. Op een creatieve manier brengt deze film de boodschap over hoe het oké is om vrijuit te spreken en jezelf uit te drukken. Diepe thema’s, en een hele mooie en ontroerende film.


14. Hush (2016)

Een super spannende thriller over een dove vrouw die afgezonderd in een bos woont. Tja, je hoort het al. Dat vraagt om problemen. Ze wordt belaagd door een enge psychopaat, en ze heeft het enorme nadeel dat ze hem niet kan horen!

‘Hush’ is een typische thriller met een tintje horror die je in paniek laat raken, want in dit soort films worden er nou eenmaal altijd gekke en stomme beslissingen genomen waar je het als kijker absoluut niet mee eens kan zijn. Achja, zolang ze het maar overleeft toch? Het masker speelt trouwens maar een kleine rol in de film, dus het is echt geen Scream! rip off of iets dergelijks. Zeker de moeite waard als je van spanning houdt!


Dat waren de films van de afgelopen twee maanden dan! Ik ben zeer tevreden met wat ik gezien heb, en zal een aantal van deze zeker op de rewatch-lijst zetten, want dat zijn ze zeker wel waard!

Wat is de beste film die jij hebt gezien in deze maanden?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge