My Film Diary #7: Mei & Juni

Tijdens de maanden dat ik niet blogde heb ik uiteraard wel nog het een en ander aan films bekeken. Van horror tot Disney, nieuw en oud, hierbij benoem ik nog even het lijstje die ik nog op mijn blog had willen zetten. Handig, dat bijhouden via Letterboxd! Alleen daardoor wist ik het nog precies!:)

1. Sinister 2 (2015)

Deel 1 vond ik best spannend, deze, mehh. Sinister 2 vertelt het vervolg van Sinister 1 met het verhaal van een moeder met haar tweeling, die in een afgelegen huis op het platteland komen te wonen. Het blijkt echter dat de kwade geest uit het eerste deel zich hier schuil houdt, en beide tweeling jongens worden meegesleurd in de zieke spelletjes.

De film is niet bepaald een toevoeging en had best weggelaten kunnen worden. Als je een vervolg maakt van een film, doe het dan goed. Er schijnt ook een derde op de planning te staan, dus ik ben benieuwd!


2. Deadpool (2016)

Thuis met de family op de bank toch maar even deze film gekeken. Ik vond het wel lachen, maar het is toch niet helemaal mijn soort film. Ik heb al weinig superhelden-films gezien, maar omdat Deadpool zo onder de aandacht was maakte ik een keer een uitzondering.

Leuk was natuurlijk dat meneer Reynolds (die ik overigens wel heel leuk vind) de hoofdrol heeft, en het is wel erg droog dat hij regelmatig het publiek aanspreekt. Maar voor de rest ben ik eerlijk gezegd alweer grotendeels vergeten hoe deze film nou eigenlijk ging. Oops.


3. Bastille Day (2016)

Robb Stark leeft weer en is nu een pro-zakkenroller die de verkeerde persoon zakkenrolt, en zo per ongeluk een bom meegraait. Gelukkiig gooit hij deze net op tijd weg, maar minder gelukkig is dat hij op dat moment afgaat en hij vol met zijn gezicht op de camera’s staat.

Ineens op de vlucht als onschuldige terrorist wordt hij gedwongen een CIA agent te assisteren in het uitpluizen van deze zaak. Voor mij een erg vermakelijke film, ik heb Richard Madden nu inmiddels als stoere Robb Stark (Game of Thrones), beetje gay-achtige prins Charming in Cinderella, en nu als een beetje een onhandige en kneugzige Mason gezien in deze film. Leuke variatie van rollen, en de interacties met Idris Elba zijn lekker luchtig en grappig. 


4. De Surprise (2015)

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar als ze via dezelfde organisatie een ‘reis’ geboekt hebben: oftewel, een enkeltje hemel, met bestelling ‘surprise’ waarmee deze organisatie ze elk moment op een verrassende manier om het leven kan brengen. Een grappig concept, en natuurlijk hét moment om verliefd te worden en toch stiekem wel wat langer te willen leven.

Nederlandse film met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. Hij leek me echt super leuk, maar kwam toch met onverwachte wendingen waardoor ik even met een mond vol tanden zat, en hem minder vond dan verwacht. Aawh.


5. Panic Room (2002)

Een thriller die ik vroeger al een keer gezien had, maar weinig meer van wist. Samen met mam keek ik hem weer, en hee! Een jonge Kristen Stewart! Dat had ik vroeger natuurlijk nog niet in de gaten, voordat de Twilight films bestonden.

In Panic Room verhuist een moeder met haar dochter naar een huis met een soort noodkamer, waar ze noodgedwongen ook naartoe moeten vluchten als er op een nacht drie mannen inbreken, opzoek naar een fortuin die daar blijkbaar nog verstopt zit van de vorige bewoner. 


6. Beauty and the Beast (1991)

Altijd leuk om weer een keertje een Disney classic op te zetten, en al helemaal als dat Belle en het Beest is, een van mijn all-time favorieten! De teksten en liedjes ken ik onderhand al uit mijn hoofd, dus leuk om dit samen met een vriendin te kijken waarbij dit ook het geval is. Samen genieten van deze nostalgie-rit is een perfecte manier om thuis te relaxen na stressvolle werkdagen.


7. The Lion King (1994)

Nog meer Disneeey! The Lion King is en blijft ook altijd een geliefde film. Vroeger vond ik hem altijd leuk met vrolijke liedjes, dat vind ik nog steeds, alleen zit ik nu als zwakke volwassene constant mijn tranen in te houden als ik hem kijk want aaahh- de emoties. 


8. The Conjuring 2 (2016)

Woohooo The Conjuring 1 vond ik een groot succes, dus ik had zo mijn verwachtingen van het vervolg. In dit deel ontmoet je Lorraine en Ed Warren weer, die naar Londen afreizen om een alleenstaande moeder en haar 4 kinderen te redden van een kwade geest in hun huis. 

Ik vond hem echt goed! Heel spannend, lekker scary en een paar flinke schrikmomenten, en een goed verhaal. Het mooie vond ik ook dat het niet een typische horror film is, dat er niet geheimzinnig of flauw wordt gedaan, maar de politie en al wordt bij de zaak betrokken. En dit maakt het allemaal extra spannend, want wat kan je beginnen tegen een kwade geest als je zelfs met hulp van de politie en van de beste mediums nog machteloos bent?


9. The Visit (2015)

Een aparte horror-film, die wat minder horror-achtig is dan de meeste in het genre, maar alsnog spannend en vrij vermakelijk. Je kijkt mee met twee kinderen die op bezoek gaan bij hun grootouders. Ze filmen alles wat ze daar zien en doen, en dit is ook de manier waarop de film zich afspeelt, met de filmbeelden vanaf hun camera’s. Tijdens het bezoek ontdekken ze steeds meer rare en vreemde dingen, en het lijkt ook steeds gevaarlijker te worden.

The Visit vond ik een bijzondere film, met name de opbouw naar de spanning was heel erg traag en het had veel non-horror elementen, maar desondanks vond ik het allemaal even boeiend. Het maakt de film er niet langdradig of saai op (vond ik), maar je leert de personages kennen, en omdat dit 2 kinderen zijn vind ik dat om de een of andere reden extra interessant. Als de spanning op begint te bouwen begin je ook echt vaak hoofdkrabbend ‘wtf is going on’ te denken, en wil je alleen maar zie hoe het afloopt.


10. Zootopia (2016)

Aaaahh ik hoorde al goede verhalen, maar had niet verwacht zó verliefd op een nieuwe animatiefilm te worden. Maar Zootopia is mijn hart binnengedrongen en heeft een plekje opgeëist naast mede-geliefde 3D-animatiefilms Tangled en Big Hero 6. 

In een gemoderniseerde dierenwereld waar iedereen met elkaar in een (ongeveer) vredige samenleving leeft, probeert een konijn haar weg te vinden naar haar droom: een politieagent zijn. Door omstandigheden komt ze samen te werken met een vos – een oplichter notabene – maar samen gaan ze eropuit en vechten voor gerechtigheid. Suuper leuke film met leuke soundtrack en prachtige animatie. 


11. She’s the Man (2006)

Oude romcom klassieker waar ik nooit genoeg van zal krijgen! En mijn beste vriendin ook niet, dus keken we weer samen en zelfs na al die keren dat we hem gezien hebben lachen we (en zwijmelen we) er nog steeds om.

Wat er te lachen valt: Viola vermomt zich als haar broer en infiltreert zijn school terwijl hij in Londen is, om zo in het jongensvoetbal team terecht te komen en haar ex-vriend van haar eigen school een lesje te leren. Dát is haar plan. Verliefd worden op haar sexy roommate, een mooi meisje achter haar aan krijgen die een crush op haar heeft, en de boze ex van haar échte broer moeten afschudden komen als bonus bij het crossdress-pakketje.


12. Do You Know Me (2009)

Een waargebeurde thriller waarin een jonge vrouw een vermist-bericht ziet met een foto die verdacht veel op haarzelf lijkt. Ondanks dat ze een prima leven heeft met een familie die van haar houdt, gaat ze hier toch achteraan, en zet daarmee haar leven op zijn kop.

Best een spannende film, maar met zóveel stomme keuzes en acties dat het niet eens een spannende film had hoeven zijn, en dat is frustrerend!


13. Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Ex-marinier Jack Ryan werkt als CIA analist en wordt uitgezonden voor een belangrijke missie in Moskou. Dit blijkt echter niet alleen belangrijk maar ook levensgevaarlijk te zijn, en hij raakt betrokken bij een terroristisch complot waarbij de economie van de Verenigde Staten op het spel staat.

Ik heb het niet zo met economie-gezeur thrillers, maar deze film had zo zijn spannende elementen. Ook leuk om Keira Knightley hierin te zien, als vrouw van Jack Ryan, en ze is ook hier wel lekker badass. Voor mij een oké film, maar ik zou hem geen tweede keer uitzitten.


14. Finding Nemo (2003)

Eindelijk was het zover: FINDING DORY IN DE BIOS! Mijn vriendinnen en ik gingen hiervoor naar de speciale Finding Nemo/Dory marathon bij de Pathé. We kregen dus eerst de eerste film te zien, Finding Nemo, wat wel leuk was want dat was echt jaaaren geleden sinds ik die gezien had.

Vroeger keek ik hem vaak, dus tijdens de film lekker veel ‘oja!’- momenten, en nog kunnen lachen om de droge humor en flauwe grappen. En bewondering voor de animatie die toen al zo goed was.


15. Finding Dory (2016)

Ik verwachtte er zoveel van, maar niet had ik verwacht dat ik deze film persoonlijk nóg leuker vind dan het eerste deel. Finding Dory bezorgt een heel nieuw vissen-avontuur als Dory opzoek naar haar ouders gaat in de dierentuin. Dierentuin! 

Dit geeft dus veel ruimte voor nieuwe personages, die allemaal om op te eten zijn! Nouja, figuurlijk dan, want het zijn schatjes. Dory’s nieuwe octopus-vriend onder andere is een interessant nieuw personage, en het is erg leuk om ook Nemo in het avontuur te hebben. Super leuke film en ik heb er goed om kunnen lachen!


Wat is de beste film die jij hebt gezien de afgelopen maanden?

3 thoughts on “My Film Diary #7: Mei & Juni

  1. Belle en het Beest en Finding Nemo<3 Die laatste moet ik ook nog even herkrijgen voordat ik Finding Dory ga kijken. The Conjuring 2 moet ik ook nog zien en Sinister 2 eigenlijk ook. Al weet ik zo uit mijn hoofd niet meer hoe die film ging. Toch jammer dat vervolgdelen op horrorfilms vaak tegenvallen, maar ik ben benieuwd! The Secret Life of Pets staat ook nog hoog op het lijstje. Die lijkt me zooo leuk!
    Dalinka recently posted…Wishlist | Make-up, schoenen en andere dure dingenMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge