10 Netflix Thriller Recommendations

Er is iets wat ik hier in Japan héél erg mis: Netflix. Vandaar dat ik eens even ga terugblikken op wat Netflix-bekijksels van voordat ik hier naar dit Netflix-loze land vertrok. Gezellig samen met mijn moeder op de bank thrillers kijken is wel één van mijn favoriete activiteiten.

Het nadeel aan Netflix vind ik de soms wat baggere genre-verdelingen. Horror /thriller worden niet zo heel erg van elkaar onderscheiden, en ik ben blij dat ik zelf wel weet wat voor films wat meer aan de horror-kant zijn, aangezien mijn moeder totaaal niet van de horror-films is. Vaak heb ik dan ook de betere thrillers niet eens in de categorie Thriller gevonden, maar bij misdaad/actie, etc. In dit artikel bespreek ik dus de thrillers die ik het leukst vond!

  1. The Stepfather (2009)

The Stepfather is een remake van een film uit 1987, en is een beetje zo’n typische thriller waarbij personages stom doen, stomme keuzes maken, mensen vermoord worden enzovoorts. Ik vond het alsnog een spannende film. Het volgt een seriemoordenaar die zich als stiefvader in gebroken gezinnen probeert te wurmen, om die vervolgens allemaal bruut te vermoorden en door te gaan naar de volgende familie. Natuurlijk is dat bij het gezin in deze film niet zo makkelijk aangezien de oudste zoon zo zijn verdenkingen heeft.

Mijn moeder en ik hebben zitten schreeuwen tegen het scherm, want wat is deze film soms frustrerend! Ik heb lang niet zoveel gescholden tegen personages uit films, maar wat een sufkoppen. Het was in ieder geval spannend genoeg om ons op het puntje van de bank te houden, en ja, om ons te laten schreeuwen haha. Deze film keek ik de dag voordat ik vertrok naar Japan. Dat was niet zo goed voor mijn hartje.


2. Enough (2002) 

Ik schreef al een keer eerder over deze film in dit artikel. Jep, Netflix was de heilige plek waar ik hem ontdekte. Het is niet de beste thriller die ik gezien heb, maar van de films die ik op Netflix keek vond ik dit wel één van de betere.

In deze film speelt Jennifer Lopez een moeder die met haar dochtertje op de vlucht slaat voor haar agressieve man, en de achtervolging is erg spannend. Want natuurlijk is haar man een rijke vent die overal toegang tot heeft en alles kan maken, dus hoe verzet je je tegen zoiets? Het zet je nog aan het denken ook, en dan vind ik de film persoonlijk ook een leuke twist hebben vergeleken met andere thrillers. Aanrader!


3. The Bone Collector (1999) 

image01

Het eerste wat me opviel bij deze film… De soundtrack! De theme die in deze film zit is het welbekende dramatische muziekje dat je bij Wie is de Mol hoort als een kandidaat afvalt. Geweldig! De film zelf is een oudje uit 1999, met Denzel Washington (<3) en Angelina Jolie.

Met de overlappende genres thriller, misdaad/detective en mysterie is het een vrij spannende film, waarin Denzel en Angelina een lugubere seriemoordenaar achterna zitten. Een prima film!


4. Man on a Ledge (2012)

De titel legt gelijk al de hele film uit: je volgt een man die praktisch de hele film op die rand daar staat, klaar om te springen… Of niet? Een psycholoog van de politie probeert met hem te praten, en komt erachter dat er misschien wel een ander motief achter zijn gedrag zit, en dat hij helemaal niet van plan is om zelfmoord te plegen.

Niet zo zeer de nagelbijt-spanning-thriller, maar ik vond het een prima film en hij hield me goed vermaakt. Pas geleden zag ik hem voor de tweede keer, in Korea kwam hij op TV. Ook de tweede keer was hij leuk!


5. Daglicht (2013)

Een topfilm met Angela Schijf! Deze Nederlandse thriller heeft behalve een goede actrice ook een sterk plot, met onverwachte wendingen en verrassingen.

Angela speelt de succesvolle advocate Iris, die ontdekt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen verzwegen was. Haar autistische halfbroer Ray blijkt in een TBS-kliniek te zitten wegens moord, waar Iris alles op alles e waarheid over probeert uit te vinden, want iets klopt er niet aan de zaak. Maar heel soms ben ik onder de indruk van Nederlandse films, en dit is er één van. Goede film!


6. Mystic River (2003)

De film Mystic River, gebaseerd op het gelijknamige boek, gaat over de drie vrienden Jimmy, Dave en Sean, die na jaren weer op verrassende wijze met elkaar worden herenigd: Jimmy’s oudste dochter is vermoord. Als de rechercheur van de zaak probeert Sean de moord te onderzoeken, terwijl Jimmy die zelf ex-crimineel is op wraak uit is, en hun vriend Dave nog altijd met zijn jeugdtrauma zit waarin alledrie weer min of meer betrokken waren.

Ondanks deze vele gebeurtenissen vond ik het een vrij rustige en kalme film, soms zelfs te rustig, maar door het sterke verhaal bleef ik wel geboeid. Je hoeft niet altijd continu suspense te hebben om een goede thriller te krijgen, right?


7. Gone Baby Gone (2007)

Dit is wederom zo’n thriller die meer op het niveau is van de rustige Mystic River dan van de bankrand-zitters als Enough en The Stepfather. Ook hier was het thriller-element soms moeilijk te zoeken, en komen de genres misdaad en drama meer naar voren. Twee detectives onderzoeken de ontvoering van een klein meisje, wat uiteindelijk tot een onverwachte climax leidt dat zowel op basis van professionele en persoonlijke beslissingen een dilemma wordt voor beide detectives.

Deze film bracht zo’n sterk discussie-element naar voren over wat is ethisch goed en niet goed, dat ik nog een tijdje met het einde van de film in mijn hoofd heb rond lopen dwalen. Kijk de film en vraag de ander: wat zou jij gedaan hebben? Een mooie film en goed geacteerd!


8. Instinct (1999)

Zelf vond ik deze film ook een beetje verdwaald qua genre, maar dit is niet een Netflix-ding, ook op IMDb staat ie er als drama, thriller. Het drama-element en het boeiende verhaal vind ik sterker in deze dan de thriller-spanning, maar dat wil niet zeggen dat het geen goede film is. In Instinct volg je pyscholoog Theo (Cuba Gooding Jr.) die probeert door te dringen tot Ethan Powell (Anthony Hopkins), een man die twee jaar lang vermist raakte tijdens zijn onderzoek naar apen. Toen hij weer werd gevonden vermoordde hij 3 mensen en weigerde ook maar een woord te zeggen. Theo probeert hem weer aan het praten te krijgen.

Door de verhaallijn en het geweldige acteerwerk blijft deze film boeiend tot het einde, hoewel hij wel een klein beetje voorspelbaar is. Deze staat tevens in mijn lijst met tearjerker-films, want jeetje…


9. Loft (2010)

Een geslaagde remake van de Vlaamse variant, een thriller over 5 mannen die het lijk van een jonge vrouw in hun geheime appartement vinden. Een appartement waarvan alleen zij weten, en de vrouwen die ze hebben meegebracht. Who did it? Deze film vond ik – ondanks de typische Nederlandse seks, enzo – de eerste keer dat ik hem zag al super spannend, en hij blijft leuk om te zien, zelfs een tweede en derde keer. Ik was dus blij toen ik hem op Netflix zag staan. Yay! Het mysterie, de drama en de spanning komen mooi samen en werken goed naar het hoogtepunt van de film. Samen met Daglicht voor mij de wat betere Nederlandse films.


10. The Forgotten 

Eigenlijk is dit een net-niet film. Hij is niet super goed, en je zou er meer van verwachten aangezien het op zo’n krachtige manier begint. Toch zet ik hem hierbij, want hij heeft echt zijn sterke momenten en zet een goed denkproces aan de gang. Ook The Forgotten is een klein beetje genre-verdwaald, maar de thriller-elementen zijn aanwezig dus oké vooruit.

In deze film wordt moeder Telly ongelofelijk gekweld door de herinneringen aan haar overleden zoontje Sam. Met moeite probeert ze dit te verwerken, wat ook voor problemen in haar relatie zorgt en een afspraakje psychiater nodig maakt. Wanneer ze dan te horen krijgt dat ze aan waanideeën lijdt, en dat haar zoontje nooit bestaan heeft probeert ze geschokt de waarheid te zoeken, want haar herinneringen zijn toch echt? Ze probeert sporen van het bestaan van Sam te vinden, maar ook die, samen met de herinnering aan hem bij andere mensen, lijken allemaal uitgewist.

Ik vond het een heel mooi uitgedacht verhaal, met een aantal ‘meh’-momenten, maar de mooie dingen van de film zijn me bijgebleven. Een beetje dubbel zal ik maar zeggen! Vooral voor moeders, een aanrader is het wel!


Als liefhebber van thrillers ben ik benieuwd wat er allemaal bij staat als ik weer thuis ben. Vast een hoop thrillers om weer af te struinen?


Welke thriller zou jij me aanraden?

 

6 thoughts on “10 Netflix Thriller Recommendations

  1. Hebben ze daar geen Netflix?! Wat raar, ik had het daar juist wel verwacht xD
    Loft is inderdaad erg goed :D
    Wat ik ook een hele goeie film vind, is “The Game” :) Een psychologische thriller ;)

  2. Ik hou zo van thrillers met een plot twist. Een paar van de beste thrillers die ik heb gezien zijn ‘Prisoners’ en ‘Shutter Island’. Geen idee of deze films op Netflix staan, maar het zijn echt geweldige films.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge