12x Geweldige Series Uit Korea

Fantastische verhaallijnen, leuke acteurs en actrices, grappige humor, mooie soundtracks, er zijn genoeg redenen om verliefd te worden op de TV series uit Korea, ook wel vaak Koreaanse Drama’s genoemd (kDrama’s). Dat ze met het woord ‘drama’ omschreven worden wil echter niet zeggen dat het allemaal per se soaps zijn, hier vallen namelijk alle series onder: van comedy, tot romantiek, thriller en fantasy. 

Je kan ze online kijken met ondertiteling, of downloaden als je voorkeur naar high quality uit gaat. Het zijn in de meeste gevallen korte series die bestaan uit 16 tot 20 afleveringen, en ze zijn… VERSLAVEND. In dit artikel introduceer ik 12 van de vele Koreaanse drama’s waar ik ontzettend van heb genoten! 


1. Pinocchio

Genre: Comedy, Drama, Melodrama, Romance | 20 Episodes | Trailer | Watch Online

Een romantische melodrama- en comedy serie over jongvolwassenen die het wereldje van journalistiek in rollen, en met de duistere en corrupte kanten hiervan geconfronteerd worden.  

Deze corrupte kant van de nieuwswereld verwoestte het gezin van Dal Po toen hij jong was, en hij werd opgevangen door een vriendelijke oudere man die hem als zijn ‘verloren zoon’ opvoedt. Hier leert hij het meisje In Ha kennen, de kleindochter van zijn nieuwe voogd, en dit maakt hem dus ook haar ‘oom’, ook al zijn ze even oud. Een aparte situatie, en nog aparter omdat In Ha het fictieve ‘Pinocchio Syndrome’ heeft: elke keer als ze liegt, hikt ze.

Ondanks dat ze als een familie opgroeien, en het feit dat In Ha’s moeder betrokken is bij de corrupte kant van het nieuws, bloeien er toch romantische gevoelens tussen de twee op!

De serie Pinocchio heeft wat mij betreft het hele pakketje. Leuke humor, sterke hoofdpersonages, een spannende verhaallijn die je episode na episode doet verslinden, een geweldige cast en zowel hartverwarmende als hartverscheurende momenten. 

Het Pinocchio Syndrome met alle hikjes is echt hilarisch, maar blijft toch een subtiel element in de serie. Het draait er echt om het achterhalen en beschermen van de waarheid, de sterke familiebanden en de hechte relatie tussen de hoofdpersonages Dal Po en In Ha. Ik zeg… kijken!


 2. Dream High

Genre: Comedy, Music, Romance, School | 16 Episodes | Trailer | Watch Online

In Dream High volg je 6 jonge studenten die hun muzikale dromen navolgen. Met hun zang- en dans-talenten kunnen ze terecht bij Kirin Art High School. Je kijkt voornamelijk mee met Hye Mi, een jonge knappe meid, met nogal een slechte attitude (arrogant en gewoon niet aardig, haha).

Met die attitude weet ze haar voormalige beste vriendin a.k.a. sidekick, Baek Hee tegen zich op te krijgen, die verandert in een rivaal die ervoor strijdt om haar kwaliteiten te laten zien. Tussen het strijden voor een muzikale carrière door, is er nog genoeg ruimte voor romantiek, die tussen meerdere mensen tot aan love triangles toe blijft bloeien. 

Dream High zou je kunnen inspireren. Het is prachtig om te zien wat een ontwikkelingen de personages doormaken. Een arrogante meid die overal schijt aan heeft – wat ook weerspiegelt in haar muzikale prestaties. Een onderdanige meid die overruled wordt door haar beste vriendin, en haar moeder. Een boerenjongen zonder speciale muzikale dromen. Een getalenteerde danser die het alleen te druk heeft met in problemen, ruzies en gevechten komen. Een meisje met een prachtige stem, maar een uiterlijk die zowel haar muzikale als liefdes-dromen hindert.

Het is de perfecte weergave van het waarmaken van je dromen: dat gebeurt niet zonder vallen en opstaan, en kan nog weleens vies tegenvallen. Je maakt mee hoe deze studenten met verschillende achtergronden en motivaties voor hun dromen vechten, en dat afgewisseld met de leukste dans- en zang-scenes, droge humor, zoetsappige romantiek en de gekste situaties. Als je opzoek bent naar een feelgood-serie dan zal Dream High je niet teleurstellen!


3. Rooftop Prince

Genre: Comedy, Fantasy, Historical, Romance | 20 Episodes | Trailer | Watch Online

Verleden en heden worden met elkaar verweven als kroonprins Lee Gak met zijn bedienden een tijdreis maakt naar de toekomst. Ze komen in de rooftop kamer van Park Ha terecht, een jonge Koreaanse vrouw die onlangs uit Amerika is teruggekeerd om haar familie te zoeken. Lee Gak merkt al gauw dat het verleden en het heden met elkaar gelinkt blijken te zijn, door middel van reïncarnaties. 

Verbluft door de nieuwe wereld en de nieuwe technologieën integreren ze zich in de moderne samenleving. Tussen de hilariteiten van hun nieuwe ontdekkingen door proberen ze antwoorden te vinden op de vermissing van Lee Gak’s eigen reïncarnatie, Yong Tae-Yong. 

Rooftop Prince is een geweldige drama serie die je meeneemt op een flinke reis, met veel afwisseling tussen komische momenten, romantiek en melodrama. Het is vooral in het begin even wennen om de twee verhaallijnen te volgen, verleden en heden, maar al gauw beweegt alles zich naar het heden en spreekt alles voor zich.

Het reïncarnatie-element in de drama is niet 100% realistisch natuurlijk, maar daardoor niet minder interessant. Rooftop Prince heeft verder een erg leuke cast waar je je al gauw gaat hechten aan bepaalde personages, en waarvan je sommigen het liefst de nek om zou willen draaien. Mijn laptop is nog nooit zo erg in gevaar geweest als toen wanneer ik Rooftop Prince keek, één zo’n frustrerend personage was zó erg dat ik vaak neigde om mijn laptop scherm te rammen. Be warned. 


4. City Hunter

Genre: Action, Crime, Romance, Suspense, Thriller | 20 Episodes | Trailer | Watch Online

Weer van een heel genre is City Hunter, die meer de richting van actie/thriller op gaat, met gelukkig alsnog genoeg zoetsappige en melodramatische romance, want ik kijk niet graag drama’s zonder romance. 

Lee Yoon Sung wordt opgevoed door zijn vader’s beste vriend, Jin Pyo. Zijn eigen vader overleed tijdens een geheime missie voor de president, door schuld van de president en 5 ministers, en als wraak haalde Jin Pyo hem bij zijn moeder weg en voedde hem op als de City Hunter met niets minder dan als doel om de criminal minds achter dit complot te laten boeten. 

Na jarenlange training gaat Lee Yoon Sung naar Seoul, infiltreert het Blauwe Huis (woonplaats van de Koreaanse president) als een ICT-expert, en kan zijn wraakplan beginnen. Zijn plannen worden echter gedwarsboomd als hij verliefd wordt op de sterke en charmante Kim Na-Na, een jonge bodyguard in opleiding die het Blauwe Huis juist wil beschermen tegen ellende. 

City Hunter was een zeer verslavende drama voor me. Met een geniaal, spannend en boeiend plot en gemene cliffhangers beroofde deze serie me zomaar van mijn slaap. Ik hou ervan als drama’s sterke vrouwelijke hoofdpersonages hebben die voor zichzelf op kunnen komen en flink klappen uit kunnen delen (in het geval van Kim Na-Na wel mer dan alleen klappen…).

Behalve het wraakplan van Lee Yoon Sung en het liefdesdrama met hem en mevrouw de bodyguard, zijn er verder nog mooie, leuke en spannende momenten zoals het kat en muis -spel tussen hem en de politie, en de emotionele zoektocht van zijn moeder naar hem. Veel actie, spanning, bloed, en ook de liefste en schattigste situaties tussen de love birds. Top serie! 


5. Healer

Genre: Action, Comedy, Drama, Romance, Thriller | 20 Episodes | Trailer  | Watch Online

Samen met de serie  Pinocchio is dit mijn nieuwe favoriet sinds vorig jaar. Verrassend genoeg speelt ook Healer zich deels af in het nieuws reporters – wereldje, maar dan op een heel andere manier. De serie is eigenlijk een soort mix tussen Pinocchio en City Hunter, met ook weer een erg hoog awesomeness niveau.

Seo Jung-woo werkt al jaren als een illegale koerier, met top vecht skills en een pro-hacker die aan zijn kant staat, en is het beste in zijn werk. Hij werkt onder de codenaam ‘Healer’, en zijn uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk geld te sparen om….. een onbewoond eiland te kopen waar hij lekker alleen kan wonen. Pfft, haha. 

Kim Moon Ho, een beroemde journalist, huurt Healer in om een jonge vrouw op te sporen die veel voor hem betekent. De jonge energieke Chae Young-shin, die andersom tegen hem op kijkt als haar idool, en ook op een dag een groot journalist wil worden. Geen van drieën hebben echter in de gaten dat hun verledens en familie met elkaar in verband staan, waarbij een tragisch incident met een groep jonge vrienden centraal staat.

Healer is een en al mysterie en spanning. Behalve dat onze illegalerd Healer me doet denken aan City Hunter, speelt ook dezelfde actrice die de rol van bodyguard Kim Na-Na vertolkte de fanatieke journalist Young-Shin. Ook hier speelt ze weer een top-personage, een sterke vrouw die niet gauw voor een uitdaging terugdeinst. 

Hoewel het nog een best recente drama is en ik hem niet heel lang geleden heb gekeken, is dit een van de drama’s die ik het liefst nu alweer opnieuw zou willen kijken!


6. You Who Came From The Stars

Genre: Comedy, Melodrama, Romance, Sci-Fi | 21 Episodes | Trailer | Watch Online

You Who Came From The Stars / My Love From Another Star, een serie die het zowel in Korea als in andere Aziatische landen ver schopte met populariteit. Do Min Joon komt van een andere planeet en is misschien wel de meest sexy ‘alien’ die je ooit zal zien. Hij leeft een rustig leventje, zoveel mogelijk geïsoleerd van de mensen, om zijn tijd op aarde uit te zitten.

Dat verandert als de arrogante, beroemde en verwende Cheon Song Yi zijn rustige leven verstoort. Daarbij blijkt ze ook nog eens iets te maken te hebben met de reden dat hij überhaupt op aarde vast zit!

Met het hele buitenaardse verhaal en vastzitten op aarde klinkt dit misschien een beetje als de romantische versie van E.T. , en hoewel ik dat een geweldige film vind moet ik wel zeggen dat het veel meer is dan dat. Er komt namelijk een huge thriller-element bij kijken met een prima bad guy die zo psycho is dat je haren ervan overeind gaan staan.

Uiteraard bevat de serie veel humor, zoetsappige romantiek, nog meer humor, knappe mannen, en met daarbij die spanning en suspense maakt het You Who Came From The Stars tot een geniale serie!


7. Emergency Couple

Genre: Comedy, Drama, Medical, Romance | 21 Episodes | Trailer | Watch Online

Emergency Couple was de eerste medische Koreaanse drama die ik zag. Deze romantische comedy begint met de overdreven – best grappige – dramatische scheiding van een jong echtpaar. Jaren later worden ze weer herenigd wanneer ze bij hetzelfde ziekenhuis stage lopen bij de afdeling voor spoedeisende hulp.

Aangezien ze niet helemaal lekker uit elkaar zijn gegaan veroorzaakt dit veel ruzie en gekibbel, en proberen ze hun relatie en duistere verleden voor de rest verborgen te houden. Maar tussen alle ziekenhuis-drama, operaties en chaotische situaties door lijkt er toch weer iets op te bloeien. 

Emergency Couple was voor mij een echte verfrissing. Niet alleen omdat het de eerste medische Koreaanse serie was die ik keek, inclusief de bloederige en sappige operaties, maar ook omdat de drama iets anders in elkaar steekt. Het is een van de eerste drama’s zonder een antagonist die me het bloed onder de nagels vandaan haalde, en ik was echt dol op elk personage.

Daarnaast kon ik lekker zwijmelen bij die arme dokter die een oogje krijgt op zijn gekke, gescheiden stagiaire. En met het hilarische koppel is een lach ook zeker wel gegarandeerd!


8. You’re All Surrounded

Genre: Action, Comedy, Detective, Drama, Romance | 20 Episodes | Trailer | Watch Online

Een leuke cast met goeie chemistry en ik ben al verkocht: dat was het geval bij deze rookie-detective drama. Je kijkt mee in het leven van hoofdpersoon als Kim Ji-Yong die al op jonge leeftijd wordt getraumatiseerd: zijn moeder wordt voor zijn ogen vermoord. Hij neemt een nieuwe identiteit en gaat verder als Eun Dae-Gu, en zijn uiteindelijke doel is natuurlijk revenge.

Hij begint als detective in opleiding, en komt in een leuk rookie-team met 3 anderen, maar geeft ondanks de intense missies die ze samen uitvoeren zijn eigen motieven nog lang niet op. Daarnaast is zijn vrouwelijke teamgenoot ook nog eens iemand uit zijn verleden, en voor haar wil hij zijn identiteit verborgen houden. Maar dat moet hij al helemaal doen voor de aanvoerder van hun team, want hij is namelijk de reden dat hij daar zit. Hij weet namelijk meer af van de moord op zijn moeder, en schijnt daar nog een duistere rol in mee te hebben gespeeld.

Ook dit is zo’n typische rollercoaster van een serie waarbij je het ene moment kan lachen om de hilarische acties van deze detectives in opleiding, het volgende moment op het puntje van je stoel zit van de spanning, of in tranen ligt want tragisch is hij ook nog. Oh, en had ik al gezegd… romantisch! 

Bij You’re All Surrounded hecht je je al snel aan de personages. Zowel alle rookie detectives als de aanvoerder zijn fantastische personages met wie je ontzettend meeleeft, en je kan alleen maar hópen dat meneer de aanvoerder toch stiekem niks met die moord te maken heeft. Maar of dat echt zo is… Je zou het moeten zien!


9. Gu Family Book

Genre: Fantasy, Historical, Martial Arts, Romance | 24 Episodes | Trailer | Watch Online

Rooftop Prince die ik eerder al noemde speelt zich deels af in het oude tijdperk, maar dit is een fantasy serie die je geheel mee terug neemt naar het traditionele Korea. Het vertelt het tragische verhaal van Kang Chi, die geboren is als half-gumiho (nine-tailed fox), en om zal moeten gaan met alle drama dat dit met zich mee brengt. 

Gu Family Book is ook zo’n typische serie die graag met je gevoelens speelt. Al vanaf de eerste aflevering zal je al borrelen van de haat, want de bad guy in deze serie is echt niet om uit te staan. Ik weet dus niet zeker of ik de serie moet aanraden als je moeilijk met frustraties om kunt gaan, want dat zal de serie zeker weten bij je naar boven halen.

Toen ik begon met kijken was ik erg benieuwd naar het fantasy element, en hoewel het even wennen is om die Koreaanse leukerds in ‘monsters’ te zien veranderen, stoorde ik me hier verder niet aan. De serie heeft tevens zoals menig kDrama een prachtige soundtrack, en de epische actie scenes en hartverwarmende romance zijn al reden genoeg om die onuitstaanbare bad guy toch uit te staan, en de serie tot het einde te kijken!


10. You’re Beautiful

Genre: Comedy, Music, Romance | 16 Episodes | Trailer | Watch Online

You’re Beautiful is een echte kDrama-klassieker, en weer een heel ander type genre. Het soort van leuke-jongens-hilarische-situaties-drama, maar wel met de nodige tragedies die de serie toch weer wat serieuzer maken.

Go Mi Nyu ziet haar leven al voor zich: ze wordt non en zal haar leven aan God toewijden. Totdat ze plotseling wordt opgetrommeld om haar tweelingbroer Go Mi Nam te helpen: hij is door de audities voor de beroemde band A.N.JELL, maar moet halsoverkop naar Amerika voor een operatie. De manager van de band weet haar over te halen om zich te vermommen als haar broer, en deze knappe jongensband te infiltreren. Dat gaat natuurlijk nooit goed.

Doordat ik al langer bekend ben met Japanse series was ik ook al wel bekend met het crossdress-element. Een meisje die zich als jongen verkleed of andersom, in de Aziatische landen gaat dat net iets makkelijker dan wij westerlingen ons zouden kunnen voorstellen. Ik ben er in ieder geval gek op, want het zorgt voor de meest hilarische situaties en misverstanden, en zo dus ook in de serie You’re Beautiful.

Ik zal niet ontkennen dat ik al blij werd van de knappe jongens in deze serie, maar daarnaast kan ik oprecht zeggen dat het echt een vermakelijke comedy is, met leuke muziek, en schattige romance! 


11.The Moon That Embraces The Sun

Genre: Fantasy, Historical, Political, Romance | 20 Episodes | Trailer | Watch Online

The Moon Embracing The Sun vertelt een liefdesverhaal waar een hele hoop tragedie bij komt kijken. Op jonge leeftijd valt kroonprins Lee Hwon voor het meisje Yeon Woo. Ze wordt gekroond als zijn prinses, maar door duistere complotten worden de twee op brute wijze gescheiden.

In deze serie zie je hoe ze tegen politiek en duistere magie moeten ingaan, om zowel te overleven als bij elkaar te kunnen zijn. Meer kan ik niet weggeven zonder overduidelijke spoilers!

Dit is één van de enige series die ik niet graag opnieuw zou kijken. Begrijp me niet verkeerd, hij is echt prachtig, spannend en je word echt meegesleept in het verhaal.

Maar daarnaast is het ook een pijnlijk tragische serie, en op sommige momenten zo hartverscheurend…! Het acteerwerk is geweldig, en de soundtrack beluister ik nog regelmatig. Van alle historische Koreaanse series is dit echt een must-see.


12. Cunning Single Lady

Genre: Comedy, Romance | 16 Episodes | Trailer | Watch Online

Het is moeilijk kiezen tussen al die geniale Koreaanse series, maar een luchtige romance zoals deze kan ik ook zeker aanraden.

In Cunning Single Lady (ook wel Sly And Single Again genoemd) kijk je mee met het ongelukkige leven van de knappe Na Ae-Ra. Ze is gescheiden van haar man en heeft het moeilijk, en komt er vervolgens ook nog eens achter dat haar ex het tot miljonair heeft geschopt: hij is een beroemde IT-ontwikkelaar geworden en runt zijn eigen bedrijf. Ze rolt zijn bedrijf in als stagiaire, en de humor, drama en romance kunnen beginnen!

Cunning Single Lady is gewoon leuk, niet per se episch of heel erg memorabel zoals vele series uit deze lijst. Maar het vrolijkt je op, introduceert leuke personages, en komt met hilarische maar ook met hartverwarmende momenten. 

Net als bij de serie Emergency Couple zie je hoe beide kanten schuld hebben in het mislukte huwelijk, en je kan alleen maar voor het koppel hopen dat ze na alle haat- en wraakacties, toch weer happy together zullen zijn… ondanks dat er ook nog andere liefdes om de hoek komen kijken.


Koreaanse series zou je echt een kans moeten geven, want je weet niet wat je mist! In landen als Amerika zijn de series al erg populair, en verschijnen zelfs op Netflix, maar hier in Nederland moet dat nog wat meer komen.

Ik hoop in ieder geval dat ook hier steeds meer mensen zullen inzien wat voor meesterwerkjes ze in elkaar flansen in Zuid Korea. En elk jaar, elke maand verschijnen er steeds weer nieuwe series. Ik heb er veel minder gezien dan ik zou willen! 

Was jij al bekend met Koreaanse drama series?

4 thoughts on “12x Geweldige Series Uit Korea

 1. “Kdrama is meer voor vrouwen !” is iets wat af en toe gezegd wordt op blogs of forums.

  Ik volg af en toe AKAI, ( A Korean In America), die veel series bespreekt op zijn blog.
  Hij is weer in Korea nu, maar heeft een aantal jaren in New York gewoond.
  Zijn observatie: “Als er in een bioscoop een Koreaanse film draait, dan zit de zaal vol met single mannen. En dat zijn geen erotische films, maar gewoon actie, of romantiek ”
  Gelukkig maar, dan ben ik niet de enige !

  Ik ben een gewone doorsnee man van 62, met als afwijking “Koraans Drama”.
  Tot 2009 keek ik het liefst ouder Hollywood, science-fiction etc, en af en toe Engels drama met mijn vrouw. Een Canadese forum-buddy op een Canadees filmforum ging toen een jaar naar Korea voor haar studie. Ze gaf mij de tip om eens “Koreaans ” te kijken.
  Ik was het reguliere Hollywood zat aan het worden.
  Mijn verwachting was één of twee filmpjes, en dan weer afgelopen.
  Wel, we zijn nu 7 jaar verder, en ik kijk bijna niets anders meer.

  Waarom ?
  Koreaanse acteurs en actrices zijn erg prettig om naar te kijken.
  Maar dat zijn alle acteurs en actrices, in alle landen, want dat hoort bij het vak.
  Maar de Koreanen kunnen echt acteren, en dat is niet overal zo, zelfs niet in Amerika.
  Uit mijn hoofd: Moon Geun Young, Yoon Eun Hye, Ha Ji Won, Shin Mi Ah behoren bij de absolute wereldtop. Evenals Kim Yoo Jung, pas 17 nu, maar een lijst van drama’s en films waar je U tegen zegt. Meeslepend acteren !
  Maar er zijn veel meer .

  Maar ook de Hallyu in het algemeen is me niet ontgaan natuurlijk.
  Met Kpop heb ik wat minder, maar de Koreaanse cultuur en geschiedenis is erg boeiend.
  Net zoals het eten. Jammer genoeg niet veel Koreaanse restaurants in Nederland.
  Maar kimchi is een vast onderdeel geworden van mijn dagelijkse eten vanwege de weldadige invloed op de spijsvertering.

  Er is niet zoveel te vinden op Nederlandse sites .
  Op onderstaand forum, ( eigenlijk meer op Japan gericht), draag ik af en toe mijn steentje bij, vooral over KDrama. Op dit moment niet veel tijd over hier voor, maar ik kijk in ieder geval wel dagelijks.
  ( Huidig drama Something About 1 % en Cheese In The Trap )
  Henk van de M. recently posted…J-Music • DisqualiaMy Profile

 2. Ik heb er al 60+ gekeken❤ Descendants of the sun is mijn favorite samen met dramas die nu draaien zoals… Legend of the blue sea en hwarang😍😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge