Tearjerker films: Mijn top 10

 
Gisteravond heb ik voor de tweede keer de film Hachi: A Dog’s Tale gezien. De eerste keer dat ik hem zag was in mijn eentje op de bank thuis, en toen heb ik de halve film zitten huilen en snikken. Deze keer was met vriendinnen, en hoe erg ik de tranen probeerde tegen te houden, helaas. I failed. Een huiler bij films, series en boeken ben ik sowieso.  
 
Maar er zijn echt een paar films waarbij het niet bij een paar traantjes bleef, maar tot snikkens toe! Ugly sobbing!. Hier volgt het lijstje in willekeurige volgorde, met korte beschrijvingen en zo min mogelijk spoilers.

 1. Hachi: A Dog’s Tale

 
Laat ik maar meteen beginnen met de aanleiding van dit artikel. Hachi! Dit waargebeurde verhaal is hartverscheurend, en het is ongelooflijk hoe deze hond zoveel emotie toont.
 
In eerste instantie is het jammer aangezien ze het Japanse verhaal geamerikaniseerd hebben en dat het ook niet op de oorspronkelijke plaats in Japan afspeelt. Maar de film maakt dat toch weer goed, want ook al is het de Amerikaanse versie, ze zetten het verhaal op een mooie manier neer met een leuke cast, hele mooie muziek en een fantastische Hachi-hond. Huilen geblazen!
 
 2. The Notebook
 
 
Een prachtig klassiek liefdesverhaal waar ik nog steeds het boek van wil lezen. Hij is erg cliché voor de tearjerker-lijst, maar toch is dit één van de films waarbij ik een groot aantal tranen geloosd heb. En dan met name bij de hartverscheurende scene in het ‘heden’. De pijnlijke waarheid van de ouderdom…! Zeker een must see.
 
3. A Werewolf Boy
 
 
Waarschijnlijk een wat minder bekende film onder de meeste van jullie, het is namelijk een Koreaanse film. Dit is ook zeker een aanrader voor de tearjerker-liefhebbers. Een mooie fantasy film met een touch drama, en met een verrassend verloop! A Werewolf Boy is echt een hartverwarmende film, om je hart ook vervolgens te verscheuren. Be warned. 
 
4. Instinct
 
 
Deze film zagen we er op Netflix tussen staan, met een boeiende afbeelding en onder het genre ‘thriller’. Wat we verwachtten was dus een spannende thriller, maar wat we kregen was een mooi en emotioneel drama. De hele film wordt er al gehint naar een gebeurtenis waar je dan ook echt tegenop ziet tijdens het kijken. En het was zo erg als ik al anticipeerde…! Dit resulteerde er dus in dat mijn moeder en ik allebei in tranen op de bank zaten. Mooie film!
 
 5. Titanic
 
 
Nog een cliché in de lijst! Maar toch kan ik het niet helpen, ik vind de Titanic een heeele mooie film, en elke keer als ik hem kijk raakt ie me steeds weer. Ben ik de enige die aan het einde steeds weer zit te snikken als een emotioneel wrak?
 
6. A Walk to Remember
 
 
A Walk to Remember! Nog een film gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks (net als The Notebook). Het is niet zo zeer dat dit een fantastische film is, hij is veel anders dan het boek (waar ik overigens ook bij heb gejankt, niet normaal) en zit gewoon niet helemaal perfect in elkaar. Maar wat ik wel uitzonderlijk vind is het acteerwerk van Mandy Moore en Shane West, wat ook de oorzaak was van weer een waterval van tranen. Dus… aanrader! En het boek ook! :D
 
7. The Lion King
 
 
En dan deze Disney klassieker. Vroeger werd ik nooit emotioneel van deze film. Als ik om me heen hoorde hoe zielig de dood van Mufasa wel niet is dacht ik vaak wel: ja het was triest, maar niet meer.
Dit had ik ook bij Bambi, maar daar zijn mijn emoties hetzelfde bij gebleven. Zielig! Maar echt in tranen kreeg het me niet. Hooguit een traantje wegpinken.
 
Bij The Lion King is dat wel veranderd. Toen ik hem voor de eerste keer in de bioscoop zag, in 3D, heb ik random bijna de hele film mijn tranen in bedwang moeten houden. Voornamelijk omdat ik de muziek zo mooi vond (?!) wat me niet eerder was opgevallen, en ineens was alles aan de film emotioneel voor me. Bij de Mufasa scene, en bij de ‘remember’ scene… I totally lost it. Sindsdien staat ie dus in mijn lijstje.
 
 8. My Sister’s Keeper
 
 
Dit is nooit een film geweest die ik heel graag wilde zien, want ik wist wat ik kon verwachten. Ik vind dat altijd wel zware onderwerpen, en ik hoorde overal om me heen hoe hartverscheurend hij is. Toch ging ik de uitdaging aan, en zoals verwacht werd ik weer een emotioneel wrak. Vooral ook door het acteren van Cameron Diaz! Ik heb deze 2 keer gezien, en meer zal het denk ik niet worden… Too sad!
 
9. Marley & Me
 
Deze film heb ik eerlijk gezegd maar 1 keer gezien, en dat was lang geleden. Ik weet er dus ook niet zoveel meer van, behalve dat ik en mijn vriendin allebei in tranen zaten. Ik weet nog dat ik hier ook best lang bij heb zitten snikken, en ook daarna. Eens kijken of ik het nog een keer aan zal durven.
 
10. Komt een vrouw bij de dokter
 
 
Verschrikkelijke film! Ik was nooit van plan deze te kijken, want ik wist natuurlijk wat ik kon verwachten. Beetje hetzelfde als bij My Sisters Keeper, maar ik was vastberaden om deze film te vermijden. Tot hij toevallig een keer op TV was (in de goede oude tijd toen ik nog FilmNet op TV had), en toen dacht ik: ik probeer het even.
 
In de eerste helft heb ik ook vaak tussendoor eventjes weggezapt omdat ik nog steeds twijfelde of ik hem wel af wilde kijken, en ik heb hem dus ook nooit volledig gezien. Uiteindelijk stopte ik dan toch met zappen en keek hem af. Ik heb hysterisch zitten snikken, zelfs na de film nog even. Ik weet niet of ik deze ooit nog een keer kan zien!
 
Ik vermijd al heel lang The Green Mile, The Time Traveler’s Wife (staat al eeuwen in mijn kast, in folie), en nog een paar, maar ik zal de uitdaging toch wel een keer aangaan!
 
Wat waren bij jullie de echte tearjerkers?

2 thoughts on “Tearjerker films: Mijn top 10

 1. haha oohhh ik heb ook zooo gehuild bij komt een vrouw bij de dokter :’) echt vreselijk. En bij Titanic en the notebook natuurlijk ook. Hachi heb ik om eerlijk te zijn nog nooit gezien maar die wil ik wel graag eens kijken. Zelf heb ik al wel de time travelers wife gezien en dat is echt een mooie film maar idd wel zielig.

 2. Om nog even in Korea te blijven, je hebt ook nog deze:
  A moment to remember
  Windstruck
  A millionaire’s first love
  Old boy
  My girl and i
  More than blue
  Daisy
  en nog veel meer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge