Music: James Horner Favorites (R.I.P.)

James Horner music soundtracks rip

Het is al een paar maanden geleden sinds prachtcomponist James Horner uit ons midden werd gerukt door een tragisch ongeluk. Aangezien ik me er nu meer op betrap dan normaal dat ik steeds weer bij zijn muziek terugkom, leek het me prima om nog een artikel aan hem toe te wijden.

Dus hierbij, mijn favoriete nummers van James Horner, stuk voor stuk muziekstukken die me kippenvel geven!

 

1. Hymn To The Sea (Titanic)

 

2. Jake’s First Flight (Avatar)

 

3. Heritage of the Wolf (Balto)

 

4. Whispering Winds (The Land Before Time)

 

5. Main Title (An American Tail)

 

6. Final Contest (The Karate Kid)

 

7. Southampton (Titanic)

 

Tot mijn lijstje behoren uiteindelijk 2 nummers uit de Titanic soundtrack, hoewel ik de gehele soundtrack wel zou willen nomineren voor een van de beste soundtracks ever. En met het ongeluk dat hij heeft gehad in gedachten maakt dat deze mooie soundtrack nog tragischer dan dat hij al was. Zelf ben ik altijd al een fan van soundtrack muziek geweest, en naast Hans Zimmer, Alan Menken en John Williams behoorde James Horner zeker weten tot mijn favoriete componisten.

James Horner overleed dit jaar op 61-jarige leeftijd, doordat hij met zijn privévliegtuig in de buurt van Santa Barbara neercrashte. Hij overleed ter plekke. Naast de films die ik in dit artikel opnoemde was hij ook de componist van de soundtracks van o.a. de bekende films A Beautiful Mind, Jumanji, Troy en The Mask of Zorro. Hij was door James Cameron gevraagd om de muziek te componeren voor de vervolgfilms van de Avatar-reeks. Snik. Rest in peace

 


 Kenden jullie James Horner, en wat vinden jullie zijn mooiste soundtrack?

 

4 thoughts on “Music: James Horner Favorites (R.I.P.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge