Nostalgie: 21x Oude Liedjes Van Toen…

nostalgie muziek vroeger hits jaren 90

Het is weer tijd voor een nostalgie-artikel, en muziek mag uiteraard niet ontbreken in mijn prachtige reeks van deze herinnering-ophalende artikels. Eindelijk heb ik eens mijn hersens even goed aan het werk gezet, en zo een aantal leuke, grappige en vooral nostalgische nummers opgegraven uit m’n kindertijd.

Veel van deze was ik zelf ook vergeten, en dat terwijl ik ze vroeger zo vaak gehoord had. Eens kijken of jullie ze ook allemaal nog kennen!


1. Kus – lekker ding

Deze heb je echt meteen in je hoofd, haha! Vroeger bij mij op de basisschool was dit echt hét nummer gewoon. 


2. M-Kids – Funky Monkey

En dan al die andere M-Kids nummers! ‘Halloween’ heb ik ook meteen in mijn hoofd nu ik eraan denk. Maar deze, Funkey Monkey is de eerste die ik hiervan kende. Die werd toen keer op keer opnieuw gedraaid op Fox Kids. Verschrikkelijk haha, mijn vriendinnen en ik lachten altijd om de belachelijke apen-danspasjes. 


3. Limahl – Never Ending Story

 

Wooowww de film ben ik nooit vergeten, maar dit liedje blijft me kriebels geven. Vroeger luisterde ik weleens, en toen kende ik de film nog niet eens, maar hij stond op zo’n oude hits CD. Nostalgie!


4. Treble – Ramaganana

Deze was ik ook vergeten, hahaha. Volgens mij was dit nummer ook echt populair via Fox Kids ofzo, of werd hij veel gebruikt tijdens optredens op de basisschool. Zelf luisterde ik er namelijk niet veel naar, maar toch heb ik hem ontzettend vaak gehoord.


5. Kim Lian  – Teenage superstar

Jaaaa, en dan iets met de Kids Top 20 ofzo. Ik weet niet meer, maar dit liedje brengt ook wel herinneringen terug!


6. Djumbo – Hide & Seek (Pak me dan)

Djumbo was ik voor ik dit artikel schreef helemaal vergeten. En dan snap ik niet waarom groepen als CH!PZ en M-Kids wel zijn blijven hangen, want hier werd je toen op TV volgens mij net zo erg doodgegooid als al die andere groepen. Wel grappig om weer terug te zien/horen!


7. Atomic Kitten – The Tide is High

Een van de wat bekendere oudere nummers. Laatst hoorde ik die nog terug toen ik Lizze McGuire The Movie keek haha, is ook een van de weinige hele oude nummers uit deze lijst die ik nog regelmatig terug luister!


8. Jody Bernal – Que Si Que No

Wahaha ik kan me de Que Si Que No rage nog heel goed herinneren. Iedereen zong het en deed het dansje en het was gewoon een reuze gezellige boel met die hit van Jody Bernal. Haha!


9. Iris Gruttman – Schnappi Das Kleine Krokodil

Hoewel de Schnappi-rage nog erger was dan Que Si Que No, was ik deze wel weer helemaal vergeten. Tot ik dit artikel schreef. Wauw, wat is die bekend geweest onder de kids zeg. Ik weet dat er ook nog een Nederlandse versie van uit is gekomen toen, en dat je een van de twee wel steeds opnieuw op TV kon zien.


10. Guillermo & Tropical Danny – Toppertje

Ook weer een lekker gezellig en catchy liedje, haha, ik weet niet meer waar ik deze vroeger steeds hoorde maar ik vind hem wel grappig!


11. Basshunter – Boten Anna

Je hebt ook de Gebroeders Ko versie, maar ik dacht ik zal het even bij het origineel laten. Hier begon het namelijk allemaal mee. Basshunter! Random lied was dat ook.


12. CH!PZ – 1001 Arabian Nights

Ja, eigenlijk alle CH!PZ nummers wel. Ik heb er willekeurig deze uitgekozen, want ja, leukie leukie. Met dat hippe dansje, hihi. Die iedereen dan na probeerde te doen.


13. Hilary Duff – Come Clean

Hilary Duff! <3 Net als het nummer van Atomic Kitten is Come Clean er ook eentje die ik gewoon in mijn playlist heb staan en nog weleens luister. Maar ik krijg er wel altijd een beetje een nostalgie gevoel van :).


14. O-Zone – Dragostea Din Tei

Dit nummer vind ik nog steeds super cool haha. Ik heb geen idee wat voor onzin ze allemaal uitkramen, maar dit is toch altijd een heerlijk lied geweest? Helemaal losgaan als deze op fuifjes werd gedraaid, haha!


15. Akcent – Kylie

Deze luister ik ook nog af en toe terug. Soms vind ik hem een beetje irritant, maar heb zeg maar een haat-liefde relatie met dit nummer denk ik. En ja, memorieees.


16. EliZe – Automatic

Deze was ik ook vergeten! Wie kent hem nog?


17. Kate Ryan – Désenchantée

Dit is echt zo’n typisch lied waarvan ik nooit de naam heb geweten, maar die ik vroeger wel ontzettend vaak hoorde. Op TV, of op de radio, of ergens anders. Geen idee, maar hij stuurt me in ieder geval regelrecht terug mijn jeugd in als ik hem weer terug hoor.


18. Lily Allen – Smile

Wat konden we genieten van dit sadistische liedje. Eigenlijk is hij ook een beetje irritant, misschien. Maar wel leuk, grappig en nostalgisch.


19. De Club van Sinterklaas – Het is weer eens goed raak

En dan nog al die Club van Sinterklaas liedjes! Wat een tijd is dat geweest. Dit liedje over de brieven van Jacob is me nog het meeste bij gebleven. Wie nog meer?!


20. K3 – Hippie Shake

Ja, K3 is nog steeds wel bekend, vooral na de K3 zoekt K3 gekte op TV. Maar deze moest gewoon even geplaatst worden, en dan heb je nog al die andere leukerds van vroeger. Wat was jouw favoriet?


21. Special D – Home Alone

Het was even kiezen, zowel deze als Come With Me vind ik echt nostalgie op z’n top. Maar het werd dus toch Home Alone voor in dit artikel. Wat een heerlijke blije muziek was dat ook!


En zo heb je er natuurlijk nog veeeel meer. Toy Box, The Backstreet Boys, Spice Girls, Black Eyed Peas, Kinderen voor Kinderen, Sita, Jamai, Jim, Ali B, Marco Borsato en nog veel meer artiesten waarvan ik de muziek maar al te graag terug luister om weer terug te worden gebracht naar mijn kindertijd.

Welke hiervan was jij alweer vergeten?

 

5 thoughts on “Nostalgie: 21x Oude Liedjes Van Toen…

  1. Een aantal liedjes hiervan vind ik nog steeds leuk om te luisteren zoals van Special D, Basshunter en dat liedje van Akcent. En ja ook O-Zone heb ik ontzettend vaak geluisterd. Ch!pz vond ik vroeger trouwens heel erg leuk, dus hun liedjes ben ik nu weer even aan het terugluisteren haha.
    Dalinka recently posted…Andere bloggers ontmoetenMy Profile

  2. OMG allemaal bekende nostalgische nummers ja! Mijn moeder en ik waren vroeger helemaal gek van dag nummer van O-zone! Dan zette zij de radio echt mega hard aan xD en wij maar proberen mee te blêhren (“numa numa yeee”).
    En vroeger (vroegâh) vond ik K3 nog best goed, ik had echt veel cd’s maar ze konden niet tippen aan de Spice Girls hoor :3
    Dinja recently posted…Allereerste bloggers meeting!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge