TIP: Netflix TV Serie ‘Scream’

Ja ja, het is niet alleen het nieuwe Game of Thrones seizoen waar ik op wacht. Ik ben ondertussen ook ontzettend benieuwd wat de MTV / Netflix serie Scream voor ons in petto heeft met het nieuwe seizoen. Voor degenen die de serie nog niet kennen, lees gauw verder want deze serie moet je echt zien! 

Scream is een serie die in Amerika door MTV wordt uitgezonden, en wij Nederlandertjes kunnen hem volgen via Netflix (of online natuurlijk). Na de eerste episode was ik al gelijk hooked. Ik wist eigenlijk niet zeker wat ik van de serie moest verwachten, en ik heb eerlijk gezegd ook nog geen enkele Scream film gezien. Maar wat ik zag beviel me meteen. Scream is een verfrissende thriller-serie met hier en daar een klein horror-tintje, die zich afspeelt in het stadje Lakewood.

De moord op een studente schudt het hele stadje wakker, en brengt herinneringen terug van een massacre die er ooit in het verleden heeft plaats gevonden. We kijken vooral mee met hoofdpersonage Emma, de ongelukkige studente die de moordenaar op haar dak krijgt en in zijn zieke mind- en moordgames wordt meegesleurd. Samen met haar vrienden probeert ze de moordenaar te ontmaskeren, wat natuurlijk vies tegenvalt. 

Al gauw krijg je in de gaten met wat voor soort serie je te maken hebt. Terwijl je alle personages steeds beter leert kennen merk je ook dat iederéén het zou kunnen zijn: de moordenaar. Als groot liefhebber van de Nederlandse TV-serie Wie is de Mol, voelde het voor mij een beetje hetzelfde maar dan een tikkeltje extremer. Gewoon, Wie is de Moordenaar. Net als je denkt je verdenkingen rond te hebben op één bepaald personage, gebeurt er iets anders waardoor je weer helemaal op een ander spoor wordt gezet.

En toch ondertussen begin je ook een band te scheppen met de personages. Je wil niet dat ze de moordenaar zijn, maar je wil ook niet dat ze doodgaan. En dat doet de serie ook, ze zijn niet bang om belangrijke personages ineens op misschien wel gruwelijke wijze te vermoorden.

Wat ik wel het leukste vind is hoe modern de serie is, en hoe het met het gebruik van Social Media, references uit reeds bestaande horror films en andere leuke quotes, echt aanvoelt als een serie van deze tijd. En dat het verhaal zich vooral afspeelt rond een stel tieners haalt de spanning er niet vanaf.

Ik ben inmiddels alle theorieën wel zat, en ben echt benieuwd naar het nieuwe seizoen, om antwoord te krijgen op de vragen die de season 1 finale achterliet. Zetten jullie in ieder geval maar snel Netflix aan om de serie te binge-watchen, zodat we samen kunnen speculeren!

Seizoen 2 zal vanaf 30 mei in première gaan!

Hebben jullie Scream al gezien?

One thought on “TIP: Netflix TV Serie ‘Scream’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge