Wie is de Mol 2016 – Aflevering 7 | Iets Is Niets [Review]

Wederom genoten van Wie is de Mol, afgelopen zaterdag! De helft van de groep is nog over, en ook in deze aflevering maken ze er weer een lekker potje van. Letterlijk, want ook hier eindigen ze na weer 3 opdrachten met een nogal karig potje in plaats van een goed gevulde pot. 

In mijn review van de 7e aflevering ga ik weer in op de opdrachten en gebeurtenissen, bespreek ik in detail de dingen die mij onder andere opvielen, en uiteraard in welke tunnel ik mij bevind. Vinden jullie dit seizoen ook zo spannend?!

Nadat er een gezellig moment met ons gedeeld wordt met de mol + kandidaten in de bus, in gesprek over muziek, nemen ze ons mee naar The Sand Castle. Een klein luxe resort met een tropische tuin, en prachtige uitzichten. Het blijkt echter wel een verlaten resort te zijn. Leeg, verlaten en spookachtig. Maarja, hun koffers zijn er ingecheckt, dus die zullen ze moeten vinden.

Er zwerven ook creepy piccolo’s rond, dus ze moeten zorgen dat ze niet worden ingesloten anders lig je uit het spel. Om beurten gaan ze eropuit, terwijl de rest in de control room achterblijft, waar ze de verschillende ruimtes kunnen zien, terwijl ze communiceren via de portofoons. 

Rop gaat als eerste, en die levert vrijwel niks op. Na niet eens echt in beeld te zijn geweest wordt hij uiteindelijk opgejaagd door een piccolo, uiteindelijk meerdere, en wordt dan zonder een enkele koffer gespot te hebben ingesloten. Taeke gaat als volgende, en die vindt de koffer van Rop en ziet nog een zwarte koffer vlakbij het zwembad op de begane grond, maar wordt net als Rop opgejaagd en ingesloten. 

Klaas is dan aan de beurt, en gaat naar de koffer die Taeke zag… maar die blijkt van Tim te zijn. Annemieke krijgt een echt “huh?!” moment en stuurt hem maar verder naar de andere koffer. Klaas luistert alleen niet echt naar Annemieke en rent maar, dus daar irriteert Annemieke zich aan (en ik ook een beetje ja). Bovendien wordt ook hij ingesloten.

Het gekke is, is dat Annemieke in haar biecht beschrijft dat de koffer bij het zwembad van de aanwijzingen van Taeke en Klaas dan inderdaad die van Tim moet zijn. Maar vervolgens zegt ze ineens dat hij op de eerste verdieping zou staan, dus Tim wordt de verkeerde kant op gestuurd, om vervolgens toch weer hun zinnen op de koffer bij het zwembad te zetten. Met een omweg belandt Tim uiteindelijk toch bij zijn koffer, en haalt het net binnen de tijd. En Annemieke kan niet eens het leuke spel meemaken.

“Het lijkt wel alsof er 5 mollen hier tegenover me staan. Zo blind zijn jullie!” Dit vertelt Art ze als een of andere teleurgestelde docent, en ik ben het helemaal met hem eens. En niet eens alleen omdat ze blind zijn. Echt iedereen heeft bij deze opdracht wel een bijdrage aan acties die niet lijken te kloppen.

De manier waarop Rop ronddwaalt, geen enkele koffer vindt en ook nog eens niet in beeld komt. Taeke die vervolgens eerst de koffer van Rop vindt, waar ze niks aan hebben. Klaas die niet echt luistert, als een kip zonder kop rond rent en verwarring zaait. Tim die de hele opdracht lang zich nutteloos opstelt in de control room (kom ik later op terug), en Annemieke die hem tijdens zijn beurt de verkeerde kant op leidt. 

Nog opmerkelijker vind ik de reacties op wat Art zegt: dat bij de camera gewoon aangegeven stond waar de camera op gericht stond. Alleen bij Tim en Rop is lichtelijk verwarring op te merken, de andere 3 reageren wel erg kalm op deze anti-climax. Annemieke beweert nog dat ze het pas zag bij het aftellen toen Tim nog een minuut had. Zoals Rop ooit in zijn biecht zei in een oudere aflevering: Annemieke, I don’t buy it. 

Er volgt een gezellig moment waar de groep voor jarige Cécile zingt. Arme Cécile dat ze al naar huis moest haha! Maar ja, zoals ze bij de MolTalk ook besproken wordt, heb ik ook hier last van mijn Taeke-radar. Waarom ga jij inderdaad naar beneden, is dat echt je dansmove of is dit een ik-ben-de-mol-nananana-move? 

Na de gezelligheid komt de groep bij een soort vervallen loods, niet een mooie maar wel gave locatie, aldus Taeke. Op tafel zien ze al allemaal blokjes liggen, dus het is al bekend: een spel. Jokers, vrijstellingen, zwarte vrijstellingen, hier kan van alles verdiend worden. Het gaat in de vorm van een soort 4 op een rij spel: maak je een setje compleet met 4 symbolen dan krijg je de winst. Leuk leuk! 

Rop beschrijft het alsof een besloten clubje ergens voor heel veel geld zat te gokken en zo lijkt het ook echt. Vooral bij Tim is de spanning van zijn gezicht af te lezen. Als hij de mol is dan weet hij wel heel goed zijn stress-gezicht op te zetten. 

En dat stress-gezicht is terecht, want na een zenuwslopend spel van leggen en pakken heeft hij niet bepaald de jackpot gewonnen. De eindstand als volgt:

Tim: 2 jokers, 2 jokers

Klaas: zwarte vrijstelling

Annemieke: -250, 3 jokers, 3 jokers, vrijstelling

Taeke: -500, -250, 1 joker

Rop: 1 joker

De spanning wordt daarna vervangen voor een leuke gezellige opdracht, de groep moet een restaurant gaan runnen: Molino (of volgens Annemieke: Molina). Een beetje een gek restaurant, want ze hebben geen keuken en moeten hun eten en drinken dus van andere plekken vandaan zien te krijgen.

Taeke en Rop krijgen de leiding, en moeten de restaurants regelen waar ze hun eten vandaan gaan halen, en een menu samenstellen. Ze krijgen een startkapitaal van 2500 peso, en krijgen anderhalf uur waarvan 3 kwartier voor de voorbereidingen. Vervolgens komt de rest, en kan de fun beginnen. Annemieke en Rop gaan in de bediening terwijl Klaas en Tim de taak op zich krijgen om voor koeriers te spelen. Zij moeten met de fiets van restaurant naar restaurant om het eten te regelen. Taeke zorgt voor het overzicht, regelt drinken, en let op het geld etc. 

De opdracht verloopt echter niet zo goed als dat het leuk is. Eerst werven ze wat gasten, en kunnen de eerste drankjes geserveerd worden. Er wordt eten besteld en de koeriers gaan op pad. Met een blijkbaar wat onduidelijke kaart die Taeke voor ze heeft gemaakt. Ze gaan op pad met hun fietsjes, Tim naar de hamburgertent voor de happyhour-hamburgers en yaroa (zoals Tim het beschrijft een soort van lokale kapsalon) en Klaas regelt de kip en pasta. 

Het duurt alleen even voor de bestellingen klaar zullen zijn, dus ze gaan ondertussen weer terug. Tim moet nog even onderhandelen aangezien ze pas achteraf voor het eten kunnen betalen. Maar het duurt echt heeeel lang, en Rop en Annemieke maken zich maar zorgen. Na nog een ‘Klaaaas waar is het eten?!’ sluit Klaas zich uiteindelijk maar aan bij de eenmanskeuken, en doet een poging te helpen met het maken van het eten. Taeke komt zelfs nog even kijken want o wat duurt het lang. Als hij weer teruggaat naar Molino/Molina, neemt hij Klaas z’n fiets mee. Eh, nou Taeke dat zal de boel heus wel versnellen ja.

Dus als de friet klaar is komt Klaas eraan gestrompeld met een stapel frietbakjes in zijn armen. Rop en Annemieke kunnen er nog om lachen met lichte wanhoop, en serveren uiteindelijk maar de losse frietjes zonder de kip.

Vervolgens keert Klaas terug om de kip te fixen, en om er in te spugen. Wat een gekkerd, hij wil de kip blazen om af te koelen, maar waarom hij dat zou doen is een goede vraag. Aangezien hij het ook nog mee moet brengen naar hun restaurant, en sowieso, het hoort toch gewoon warm te zijn…? Wat was hij van plan te serveren, koude natte kip? Maarja, nood breekt wet vindt Klaas. Hoe dan ook, de zogenaamde yaroa ziet er ook niet zo smakelijk uit. Hoopje kots.

Uiteindelijk begint het donker te worden, rekenen ze af en halen de buit binnen. Die arme gasten, volgens mij heeft de TV crew ze daar gewoon onder dwang vastgehouden: eten en betalen zullen jullie!

Na afloop zitten ze gezellig te tafelen en te genieten, maar dan is het serious business als Art erbij komt zitten. Want jaja, wat is het resultaat? Ze moesten het startkapitaal van 2500 peso zien te verdubbelen. Met 5250 peso is ze dat gelukt en ze gaan uit hun dak. 

Klaas doet die avond nogmaals een poging iemands vertrouwen te winnen, en in dit geval dat van Annemieke. Jokers in ruil voor dat hij haar vertelt wanneer hij zijn zwarte vrijstelling inzet. Helaas, Annemieke wil dit op eigen kracht doen! Ze is wel zo lief om haar bondgenoot Rop een joker te gunnen, en dan is het tijd. voor. de. test.

Annemieke heeft blijkbaar besloten om 5 jokers in te zetten, en niet haar vrijstelling. Spannend spannend spannend allemaal! Ze gaan door naar de executie, en daar komt het vreselijke zenuwslopende moment van de schermen. Oja, maar eerst nog even over de zwarte vrijstelling. INGEZET. Baalgezichten op z’n top, en hop Art begint met het laten zien van de schermen.

Klaas: groen. Tim: groen. Annemieke: groen. Rop: rood. Neeeee :(. De groep neemt afscheid van onze fanatieke grapjas, en hun widm-life goes on. Nog even tot de finale… 

Opvallende dingen: toevallig of verdacht?

En dan hier een aantal dingen die me opvielen, en of ik die persoon verdenk of niet, ik noem het allemaal op:

✐ Laat ik maar eens gelijk beginnen met mijn prachtige nutteloze-Tim-tijdens-opdracht-1-compilatie. Annemieke krijgt dan wel de schuld van het niet spotten van de nummers bij de camera’s, maar Tim, wat sta jij daar nou heel de tijd te doen? Zelfs als het over zijn eigen koffer gaat trekt hij zijn mond niet open.

Je ziet zelfs een keer dat Annemieke hem de portofoon geeft, maar er gebeurt niks en vervolgens als ze weer opnieuw in beeld komen heeft ze hem zelf alweer vast. Hij staat er maar een beetje bij voor spek en bonen, tot hij uiteindelijk zijn sprint-skills inzet om zijn koffer binnen te halen.

✐ Taeke die de koffer van Rop vindt. Geheel nutteloos, maar toch krijgt hij een “goed gedaan” van Annemieke. Slim hoor Taeke (als dit een mollenstreek is).

✐ Annemieke die loopt te klooien zoals Tim het zegt, maar zo is het wel. Waarom ze ineens zo nodig van begane grond naar eerste verdieping moet veranderen is me een raadsel.

✐ Tim die eerst een mega sprintje trekt en echt nét binnen de tijd zijn koffer binnen weet te halen, en ook verrast opkijkt als Art vermeldt dat ze hadden kunnen zien welke camera bij welke ruimte hoorde. Toch.. niet de mol?

✐ Taeke zijn mol-achtige dansmove tijdens het zingen voor Cécile.

✐ Om even over Taeke verder te gaan, hij pakt wel in totaal -750 voor de pot bij de 4-op-een-rij opdracht. Echt níémand gebruikt zijn of haar rode stenen om het min-geld af te kappen, zo erg gefocust en voor zichzelf is iedereen bezig. Perfecte kans voor hem om hier zijn aandacht op te fixeren?

✐ Bij de restaurant-opdracht vind ik de spuug-actie van Klaas niks meer dan hilarisch. Ik hoorde mensen al roepen JA MOLLENSTREEK, maar het eten wordt alsnog geserveerd. Het was een mollenstreek geweest als hij had gezegd, dit kan ik niet serveren want oeps, maar dat deed hij niet dus wat mij betreft is het een klunzige – ranzige – blunder.

✐ Waar ik wel mijn vraagtekens bij zet is bij de duur van het eten. Hier zouden voor zover ik denk Klaas, Tim of Taeke invloed op gehad kunnen hebben. Het is toch niet mogelijk dat de opdracht zó afhankelijk is van die trage eenmanskeuken? En bovendien lijkt het allemaal steeds langer te duren.

Tim heeft eerst sowieso al zijn bijdrage in het vertragen van de boel, door eerst een vooruitbetaling te beloven en een extra keer op en neer moet voor de bestelling. Maar Klaas en Tim zouden allebei gezegd kunnen hebben oh doe maar rustig aan, of een ander stiekem onderonsje met het personeel heeft.

Óf is er een manier geweest dat Taeke van tevoren invloed heeft gehad op het uitzoeken van de restaurants, en dat het daarom deze zielige eenmanskeuken is geworden omdat er opzet achter zit? Want van zijn mede-leidinggevende weten we al dat hij de mol niet is… Ow Rop :(.

✐ Taeke die ook nog eens de fiets van Klaas meeneemt?!?! Als je wil dat het allemaal sneller gaat, neem dan vooral zijn fiets mee waardoor Klaas sjouwend als een gek weer terug moet.

✐ Oja, en Annemieke die het restaurant ‘Molina’ noemt terwijl Art ‘Molino’ zei. Wil je daar iets mee zeggen mevrouw?

✐ We hebben te maken met presentatoren en een hockeyer. Het mogelijke ijzersterke acteerwerk óf de oprechte emoties en uitdrukkingen brengen me dan ook helemaal in de war. Onder andere het baalgezicht van Taeke tijdens de 4-op-een-rij opdracht en ook bij de executie als de zwarte vrijstelling bekend wordt. Vooral bij de 4-op-een-rij lijkt hij echt oprecht te balen van de situatie. 

En hetzelfde geldt ook voor Tim met zijn gespannen hoofdje! Hmmm..! 


Oké, even heel duidelijk: ik zit echt heel erg in de ontkenningsfase wat betreft Klaas. Half Nederland zit gezellig in de Klaas-tunnel, maar persoonlijk zou ik hem de slechtste mol ever vinden als dit waar zou zijn. Mijn ontkenningsfase ondersteun ik met de volgende argumenten:

– Klaas staat al sinds aflevering 1 bovenaan de verdachtenlijst, en wordt gedurende het hele seizoen al op en top verdacht door zowel kijkers als de kandidaten zelf. Dit zou héél slecht zijn voor een mol.

– Hij heeft geen bondjes, hoewel hij het bij Cécile probeert en nu ook Annemieke’s vertrouwen probeerde te winnen. Of je bent een mol die awesome is in het winnen van vertrouwen van zijn mede-kandidaten op een valse valse manier, of je speelt het spel alleen. Maar hij probeert het, en wordt afgewezen.

– Ik ga keihard tegen de enorme Klaas-tunnel in, en al is het bluf dan vind ik het alsnog: dit kán gewoon geen mollengezicht zijn. Hoe slecht is hij dan als mol? Also, dat zullen ze er dan wel expres in gelaten hebben, want als je als editor je mol met zo’n gezicht betrapt zou ik zeggen D’RRR UIT editen!

– Hij zet de zwarte vrijstelling in, en hoewel ik denk dat je als mol beide makkelijk kan doen, ben ik het met Annemieke eens: een kandidaat zou hem hoe dan ook meteen inzetten, en ik zie dit dus eerder als een kandidaten-move dan als dat van een mol.


Dat was dan mijn anti-klaasmol rant. Opmerkelijk voor mij is, is dat NIEMAND Taeke verdenkt. Bijna iedereen op Klaas… Hopelijk is dit waar de uitspraak ‘het spel verandert achter je rug’ aan bod komt. Terwijl iedereen op Klaas zit, een sneak-mol als Taeke die geld wegsnoept, streken uithaalt, Airen versiert (hahaha) en al hun vertrouwen wint. 

Al vanaf aflevering 1 zit ik in mijn trouwe Taeke-tunnel, wat vervelend is want ik vind hem ook gewoon een leuke kandidaat. Hij zou er gewoon uit moeten om me uit mijn tunnel wakker te schudden, maar liever niet want daar is hij te leuk voor!

Annemieke en Rop schrapte ik al eerder van mijn lijst, waarvan Rop nu dus naar huis is. Nu, ondanks de gekke streken van Tim, begin ik toch weer terug te neigen naar Annemieke ook. Dus ik hou het nog even bij….

Aflevering 7. 

Favoriete kandidaten: Taeke, Tim

Huidige verdenkingen: Taeke, Annemieke

Leukste moment: Klaas z’n vieze spuug moment, de gave piccolo achtervolgingen

Herkende muziek: –


Wat zeggen jullie? Zegt de grote hoeveelheid verdenkingen iets over dat Klaas de mol is of niet?

2 thoughts on “Wie is de Mol 2016 – Aflevering 7 | Iets Is Niets [Review]

 1. Wat ze tijdens de test zeiden;

  Rop kiest voor Tim en gaat naar huis
  Taeka zit op Tim.. (had die dan evenveel fout als rop?)
  Annemieke zit op Klaas
  Klaas op Annemieke
  Tim op klaas en Annemieke

  Dan zou het Klaas of annemieke moeten zijn. Of ze doen niet wat ze zeggen natuurlijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge