Recept: Heerlijk Milde Japanse Curry

 

Één van de meest geliefde gerechten in Japan is curry. Je hebt ze in allerlei soorten, en iedereen geeft er zijn of haar eigen draai aan. Japanse curry is over het algemeen dikker en zoeter dan bijvoorbeeld de meeste Thaise curry. Het is heel makkelijk om te maken en ik doe het zelf regelmatig, vandaar dat ik dit vandaag met jullie wil delen.

Zoals ik al zei kan je Japanse curry op allerlei manieren bereiden, met het soort vlees en groenten dat je zelf lekker vindt. Dit recept schrijf ik op de manier op zoals ik de curry altijd bereid, maar dit kan dus altijd aangepast worden :). De basis voor de curry kan je vinden in Aziatische supermarkten zoals de Amazing Oriental.

 Wat heb je nodig? (2 personen)

1 eetlepel olie
400g kipfilet (in blokjes gesneden)
2 uien (fijngesneden)
1 winterpeen (in hapklare stukjes gesneden)
2 aardappelen (in hapklare stukjes gesneden)
1 appel (in hele kleine stukjes gesneden)
2 blokjes Golden Curry (mild)  
 
Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een grote wokpan, en bak de kipfilet gaar.
2. Kook ondertussen de aardappelen tot ze net niet helemaal gaar zijn in een aparte pan.
3. Voeg de stukjes ui bij de kip en bak deze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
4. Dan voeg je de stukjes winterpeen toe en die bak je een minuut of 2 mee.
5. Doe dan de blokjes curry in de pan, voeg water toe en blijf roeren tot de curry goed oplost.
6. Als de curry goed dik is voeg je de stukjes aardappel uit de andere pan erbij toe, samen met de stukjes appel.
7. Nog even goed roeren tot de stukjes aardappel helemaal gaar zijn en je bent klaar!
8. Serveer de curry met rijst (Ik raad gewoon Japanse rijst aan, met bijvoorbeeld Basmati rijst smaakt het minder).  
 
Opmerkingen:
– Ik ben geen fan van pittig eten dus ik gebruik altijd de milde curry, maar ze hebben ook pittigere versies voor de liefhebbers.
– Ook erg lekker met rundvlees, maar ik gebruik zelf meestal kip.
– Ik heb er ook een keer cashewnoten bijgedaan en dat smaakte ook goed!
– Op de achterkant van de Golden Curry staat ook de bereidingswijze in het Nederlands, en hier laten ze de aardappelen gaar koken in dezelfde pan als de curry. Dit is ook hoe de meeste mensen het doen, maar ik vind dit te lang duren dus vandaar dat ik de aardappelen apart kook, dit gaat ook prima!
– Ik maak ook regelmatig deze zelfde curry maar dan zonder de kip, dus vegetarisch. Ook erg lekker!
– Extra tip: ook lekker met een gebakken eitje erbij! 

4 thoughts on “Recept: Heerlijk Milde Japanse Curry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge