Tokyo Throwback: Wat Er Op Tafel Stond…

Wauw, het is alweer 2 jaar geleden. Mijn allereerste keer naar Japan: voor 5 maanden verhuisde ik voor mijn studie naar Tokyo, waar ik in een super leuke dormitory terecht kwam, en lessen volgde op een vrouwenuniversiteit. Aangezien ik in die tijd alleen een blogje bij hield voor vrienden, familie en kennissen, leek het me leuk om op bepaalde dingen terug te komen in een nieuwe Tokyo Throwback reeks. 

De eerste gaat – jepjep – over eten! En niet al het lekkers dat ik er in de restaurants verorberd heb, want uiteten gingen we vaaak, maar een paar van de dingen die ik zelf in mijn dormitory keuken in elkaar flanste. De meeste dingen verschilden ontzettend met wat ik in Nederland at!

Rijst met groenten en ei

Rijst at ik er natuurlijk super veel! We hadden een rijstkoker, en soms deed ik het ook met van die magnetron-rijst-pakketjes, die smaakten ook prima en was lekker makkelijk!

Wat ik vaak deed was een simpel receptje van rijst met gehakt en groenten (in dit geval courgette en ui), en dat at ik dan samen met een mengsel van ei en warme groenten (en soms ook tofu). Watermeloen verkochten ze altijd in lekker makkelijke bakjes, dus die gingen ook altijd mee naar huis om er lekker bij te eten. 

Rijst met vlees en sperziebonen

De sperziebonen met vlees komen uit een pakketje die ze er verkopen met saus er al doorheen verwerkt, dus het in de pan bakken is alles wat ik hoefde te doen. Super lekker! En natuurlijk rijst erbij.

Koreaans eten

Dit heb ik niet zelf gemaakt, maar een Koreaans huisgenootje. Ik weet niet eens meer precies wat het allemaal is, sowieso Kimchi, iets met vlees haha, een apart stuk ei… groenten, en een soepje waar schelpen in zaten. 

Rijst met vlees en ei

Even ter verduidelijking, Japan is een redelijk duur land op het gebied van boodschappen doen. Vlees is duur, fruit is duur, de groente is vaak ook duur… In verhouding de altijd wel betaalbare dingen waren dingen als ei, en ui. Daar betaalde je dan misschien net zo veel voor een aantal als voor een enkele paprika. En die mixte ik ook vaak samen in een mengsel, wat ik dan samen at met vlees met een lekker ‘yaki niku’ sausje en rijst.

Keema curry

Dit was voor mij de definitie van lui koken in Japan. De curry komt uit een kant en klaar pakje die je kan opwarmen door hem simpel in een pannetje kokend water te doen (met verpakking en al), een paar minuutjes. Vervolgens haal je hem eruit, en giet je het over de rijst. Klaas is kees. Oja, Keema curry is een curry met gehakt. Wel lekker voor zo’n simpele maaltijd!

Japanse curry

Dit is wel curry waar ik moeite voor deed, Japanse curry! Ik maak dit in Nederland ook nog vaak (en deelde ook een recept op mijn blog), en ben hier echt gek op. Ik maakte dit in Japan echt super vaak, en dan ook een hele pan waar ik dan zowat de hele week van kon eten. 

Meat Sauce Spaghetti

Een soort spaghetti bolognese at ik ook om de week wel een keer, dus nee ik zat niet alleen maar aan de rijst hoor! In Japan hebben ze een heerlijke mix voor meat sauce, voor een heel snel en simpel spaghetti recept. Het is toch anders dan de spaghetti bolognese hier, ik mis het wel.. :(

Salade-sushi met watermeloen

Omg bij het zien ervan moet ik al watertanden. Dit is gewoon kant en klaar uit de winkel, maar het was echt mega lekker. De sushi heette salade-sushi en is gevuld met voornamelijk groenten en mayonaise. Mega lekker! En watermeloen of course daar was ik niet bij weg te slaan. Dit is gewoon voor lunch trouwens. 

Rijst met ei/groenten

Dit is weer zo’n I’m-poor-so-I’ll-eat-eggs-‘n-veggies maaltijdje. Rijst dat ik in combinatie at met een mengsel van ei, tofu, ui en courgette (en wat sojasaus). Simpel, maar ik vond het heerlijk! 

Sweet potato

Ja, dat ziet er vies uit hè! Maar het is echt verrruukkelijk. Als je de schil ervan af pulkt krijg je lekkere geel/oranje kleurige zoete aardappel. Wel moet je hem van tevoren in de magnetron opwarmen, zo is het in Japan (en Korea) gebruikelijk om de zoete aardappel warm te eten en uit de schil te snoepen. Dit at ik vaak als snack of als lunch. 

Heb jij in het buitenland gewoond? Kookte je daar ook andere dingen?

One thought on “Tokyo Throwback: Wat Er Op Tafel Stond…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge