My Life In Pictures: May Memories

In dit artikel blik ik terug op de maand mei. Deze maand was voor mij eigenlijk eventful en uneventful tegelijk. Ik heb weinig gekocht, weinig foto’s gemaakt, veel gestudeerd, maar toch ook weer een aantal leuke dingen gedaan. En veel diertjes gespot! 

Ik begon de maand mei al falend. Ik had dit schattige setje gekocht voor kinderen, waarmee je eigen mini hamburgertje met frietjes kon maken. Adorable!

Je had allerlei verschillende zakjes. Voor het brooddeeg, de frietjes, de ketchup, de hamburger-vleesjes, en zelfs voor een colaatje. Oja, en kaas. Maar die ging natuurlijk meteen de prullenbak in.

Ik volgde de instructies op, en het werd wel een rommeltje maar het ging eigenlijk best goed. Totdat ik alles in de magnetron propte en hem te hoog had staan. Resultaat: een hamburger koekje… Oh well. Smaakte ook wel interessant.

Op een ochtend zat deze raaf ons ineens op te wachten in het trappenhuis. Als wij ons appartement uit komen staan we gelijk bij de glazen deur naar het trappenhuis, en we schrokken ons dus ook kapot toen deze enorme vogel hier zat. Toen we de deur open deden vloog hij een verdieping hoger en schoten wij maar vlug de trap af naar beneden.

Nadat we terug kwamen van boodschappen doen zat hij er nog steeds. Met alle poepjes op de grond was het duidelijk dat hij er al lang zat, en onderweg viel het ons op dat er allemaal andere raven om ons appartement heen zaten te kraaien. De raaf bij ons binnen was ook steeds aan het kraaien, dus volgens mij was dat de raven-communicatie van despair.

Het beestje was echt enorm, dus na een beetje moed bij elkaar schrapen wisten we hem te bevrijden door het raam open te doen en hem erheen te jagen. De maand dus begonnen met een goede daad!

Deze goede daad werd ook beloond, want gelijk erna liet de Japanse jongen van wie ik mijn fiets leen weten dat zijn gestolen fiets weer was gevonden. Was dat niet gebeurd, dan had ik die week mijn fiets aan hem terug moeten geven en elke dag dat uur naar het werk moeten lopen. Yay.

De raaf was niet het enige diertje die me verraste bij ons appartement. Sinds mijn terugkomst uit Korea hebben we buiten ons appartement namelijk een helskabaal van een enorme groep kikkers.

En behalve in het water springen die ook vaak rond ons appartement of op het pad ernaartoe, waardoor ik altijd heel panisch op mijn voeten let. Ik moet er niet aan denken zo’n beestje te pletten. Maar uiteraard spotte ik dus ook een kikkertje bij onze voordeur.

Ik heb toegekeken hoe hij de muur beklom naar de andere kant. Kort daarna vond ik nog een ander kikkertje. Er zitten er echt heel veel!

Mijn hamburger-faal werd deze maand ook weer goedgemaakt met een échte hamburger, met lekkere uienringetjes en veel saus. Helaas verdween deze kort hierna van het menu met ingang van het nieuwe menu van dat restaurant.

Samen met mijn huisgenootjes bezocht ik ook nog een Koreaans restaurant. We dronken er op lekker traditionele manier Koreaanse drank, en hebben er heerlijk gegeten.

Dit is toppoki, Koreaanse ricecakes. Heeel pittig, maar toch super lekker! We hadden het mildste van het mildste besteld, maar uh… ja. Ik kan me niet voorstellen hoe héél pittig geweest zou zijn. Dan heb je toch geen mond meer over joh.

En de bibimbap die ik ook 2x in Korea heb gegeten. Het blijft echt super lekker om te eten. Er zit gewoon van alles in, je roert het door elkaar en nomnom.

Tadaa.

Ook heb ik na lange tijd weer mijn bowling-talenten op de proef kunnen stellen. Het ging niet eens super slecht, ook al heb ik nog altijd de ik-doe-maar-wat-techniek! We hebben 1x ieder voor zich gespeeld en 1x in teams.

In Japan heb je vaak de zogenaamde “batsu-game“: de verliezers moeten een stomme opdracht doen. Bij het individuele potje was dit een hele simpele, de winnaar op een drankje trakteren. Ik was geen winner óf verliezer, dus ik hoefde niks te doen.

De tweede batsu-game was minder chill, haha. Aangezien er een drinkavondje op de planning stond mocht het winnende team een van-alles-en-nogwat drankje maken voor de verliezers. En hadden wij dus gewonnen, en mochten we een lekker vies drankje maken. Zie hier ons prachtige groene drankje. Ingrediënten: melk, jus d’orange, gin, blauwe Bols-drank, en cola. Lekker hè.

Dezelfde avond hebben we ook gepokerd en wat drankspelletjes gedaan. Poker werd gedaan met deze stukjes uuh, rietjes. Je moet iets als je verder niks in huis hebt.

Verder veel normale werkdagen gehad, maar gelukkig wel een keer met een lekker uitgebreide lunch als onderbreking.

Gezien dit het ergste is wat mij deze maand is overkomen, heb ik eigenlijk een best wel prima leven. We gingen shoppen, en net op die dag hingen er buiten overal rupsen te bungelen. Ik heb welgeteld 3x bijna een rups in mijn gezicht gehad, dus ook 3 hartaanvalletjes. Jeetje. Wat een rotbeesten.

Van eentje heb ik een foto kunnen maken, maar hij waaide ook nog eens met de wind mee. Gevaarlijk joh! Op de terugweg was hij weg. Ik ben benieuwd welke pechvogel een rups in zijn/haar gezicht had.

Nog een paar diertjes spotten (YES, KATTEN) en mijn saaie maandje kon niet meer stuk. De rest van de maand bestond uit stressen om deadlines, schoolwerk, stage, en omkomen van de hitte. Dit is ook de laatste volle maand die ik door kon brengen in Japan! Juni ga ik niet meer afmaken. Help…


Wat was het leukste dat jullie hebben gedaan deze maand?

 

4 thoughts on “My Life In Pictures: May Memories

  1. Zijn die DIY setjes in Japan ook zo duur?

    En wat leuk, al die kikkers!

    Ik ging afgelopen week fonduen (hotpot) met Chinese uitwisselingsstudenten. Die allemaal uit het zuiden kwamen en tegen pittig eten konden. Nou niet dus, heb het pittige gedeelte bijna in mijn eentje opgegeten want het was te pittig voor hen!
    Het Sushimeisje recently posted…Indonesische high tea en Japans snoepMy Profile

    1. Ze kosten omgerekend ongeveer €1,50. Hahaha wat grappig, en die zeggen dat ze tegen pittig eten kunnen xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge