Waarom Mijn Moeder En Ik Beste Vriendinnen Zijn

In het kader van moederdag zal ik vandaag een persoonlijk verhaal met jullie delen, het verhaal van de band tussen mij en mijn moeder. Niet alleen is zij mijn liefste moeder waar ik zielsveel van houd, maar zij is ook mijn beste vriendin. In dit artikel zal ik jullie vertellen over mijn hechte band met haar! Fijne moederdag! 

Zo’n 21 jaar geleden landde baby-me op Schiphol in Nederland, en werd ik in de armen gesloten van mijn lieve huidige ouders (lees het volledige verhaal van mijn adoptie hier).

In het artikel over mijn adoptie kon je al lezen dat het best wel toeval was – en in mijn belevenis fate – hoe wij bij elkaar werden gebracht, door een simpele opmerking die mij moeder had gemaakt. De band tussen ons ontstond al erg vroeg, meteen eigenlijk. Ik weet niet of mijn adoptie er iets mee te maken had, maar als baby moest ik mijn moeder altijd per se bij me hebben, waarmee ik het haar redelijk moeilijk heb gemaakt, haha!

Ze moest bij me blijven liggen tot ik in slaap viel, ik greep weleens naar haar hand om te bevestigen of ze nog bij me was, en begon als een malle te huilen als ze ook maar een poging deed om naar de wc te gaan of iets dergelijks. We waren al onafscheidelijk, blijkbaar.

En naarmate ik opgroeide is de band er eigenlijk alleen maar sterker op geworden. Ondanks dat ik haar als klein kind vaak op de proef stelde met moeilijke vragen, lelijke opmerkingen over mijn adoptie, of gewoon een vervelend kind was, alles wat ik wilde was blijkbaar haar liefde voor mij bevestigen.

Het resultaat van al die jaren is een moeder-dochter band die ik met mijn leven koester. Maar in dit artikel zal ik uitleggen wat ons niet zomaar moeder en dochter maakt, maar ook beste vriendinnen!


Ik ben verliefd op het Google-logo van vandaag!

 

♦ Ik kan over alles met haar praten, en ik vertel haar ook alles. Sommigen snappen dat misschien totaal niet, maar ik heb niet de ‘ze is mijn moeder dus ik vertel haar zoiets niet’-regel, ik vertel haar alles omdat ik weet dat ik dat ook kan.

Als ik zeg “Oeps ik had teveel gedronken en met Jan en alleman gezoend…” of “Oeps, ik heb overgegeven op het metro station (ook door alcohol)”, dan lacht ze, kunnen we hier samen om lachen, zonder dat ze hier strenge “foei Jinn“-opmerkingen over zou maken. Gewoon zoals een vriendin zou reageren.

Dit is omdat ze me vertrouwt, weet dat ik nooit iets super slechts zou doen, en dat ik verstandig genoeg ben om te weten wat ik doe. Nu is misschien niet álles wat ik doe verstandig, maar dan nog kan ik hier op een normale manier met haar over praten. Ik kan met haar praten zoals ik dat met mijn vriendinnen doe. Tot aan de diepste gesprekken aan toe!

♦ “Wat lijk jij veel op je moeder!” Dit heeft mijn oren toch best wel wat keer bereikt, dat ik veel op mijn moeder lijk. Natuurlijk ziet iedereen gelijk dat ik geadopteerd ben, maar ik ben opgevoed like mother like daughter. Dit is redelijk normaal, want natuurlijk neem je dingen over van je moeder als zij je heel je leven opvoedt.

Toch vind ik het altijd wel bijzonder om aan te horen, en word ik er ook blij van als ik zie hoeveel we gemeen hebben. Net zo blij als wanneer ik hierachter kwam met mijn beste vriendinnen. So much in common!

♦ We doen zoveel gezellige dingen samen! We zijn beide gek op thrillers (hier kan je lezen welke we het afgelopen jaar zagen), dus lekker bankhangen en films kijken is één van onze favoriete activiteiten. We zappen er ook samen wat op los qua TV-programma’s, en zitten zelfs bij de meeste films en programma’s allebei met tranen in onze ogen omdat we samen twee emotionele wrakken zijn.

Maar behalve bankhangen vinden we het ook leuk om samen lekker taart of cake te bakken, iets lekkers te koken, lange wandelingen met de hond te maken, uitgebreid te shoppen, op terrasjes te hangen met drankjes of gewoon thuis samen koffie te drinken.

♦ Als een film-gek is dit belangrijk voor me, haha, maar ik kan van alles met haar kijken aan films. Behalve thrillers doen comedy’s, drama’s, romantische chick flicks, en Disney-films het ook prima. Als fan van deze films was ik ook altijd dolblij dat ze de Harry Potter, Lord of the Rings en The Hobbit-films ook met plezier kan kijken. We moeten de derde Hobbit-film nog samen kijken! :)

♦ Ook houden we allebei van lezen, en dezelfde genres ook. Helaas heb ik de laatste tijd niet zoveel meer gelezen, en moet ik dit echt weer op gaan pakken, maar we lenen heel vaak boeken van elkaar. Zo zijn we beide gek op chicklit boeken en hebben allebei de Shopaholic-serie met plezier gelezen, hierover na-gebabbeld, en andere boeken van deze auteur opgezocht om omstebeurt te lezen.

♦ Met mijn moeder kan ik plat liggen van het lachen om de stomste dingen. De slappe lach is iets wat regelmatig voorkomt bij ons, tot tranen toe! Het is toch heerlijk als je elkaar zo aan het lachen kan maken.

♦ Ze steunt me in mijn beslissingen en doet wat ze kan om met alles te helpen, en ik haar. Bij alles wat ik doe staat ze niet achter me, maar naast me, en dat geeft zo’n geweldig en geruststellend gevoel.

♦ We kunnen samen lekker gek en gestoord doen. Soms hebben we van die momenten dat we ons gewoon zo debiel gedragen, hierdoor dan weer de slappe lach krijgen, door de kamer dansen terwijl we meeblèren met 100% NL, en de mafste dingen zeggen.

♦ Natuurlijk hebben we ook weleens ruzie, maar…. die zijn vaak zo weer over? Ik weet niet precies hoe het gaat, maar in de meeste gevallen zijn die net zo snel over als dat ze begonnen zijn, en dan doen we weer samen gek alsof er niks gebeurd was. Soms vraag ik me nog steeds af hoe dat nou precies gaat, dan zijn we gewoon ineens niet boos meer op elkaar. Ofzo.

♦ Ik woon nu in Japan en mis haar, maar toch spreek ik haar dagelijks. Via WhatsApp, soms bellen we elkaar alsof het doodnormaal is (lang leve de nieuwe WhatsApp Free Call-functie), en natuurlijk via Skype. Volgende maand word ik eindelijk weer met haar herenigd, en ik heb al in gedachte wat ik allemaal voor leuke dingen samen wil doen!

♦ Mijn vriendinnen kunnen het ook prima met haar vinden, en dat betekent heel veel voor me! Tijdens mijn afwezigheid, terwijl ik hier gewoon in Japan zit spreken zij weleens iets af, hebben samen Wie is de Mol gekeken (hier was ik wel heel erg jaloers om aangezien ik het steeds zielig moest terugkijken op intenet), eten soms samen en hebben ook vaak gewoon lol.

Mijn twee beste vriendinnen en mijn moeder betekenen heel veel voor me, dus hoe gaaf is het dat we het met zijn vieren ook prima kunnen vinden?


Zijn jij en je moeder ook beste vriendinnen?

15 thoughts on “Waarom Mijn Moeder En Ik Beste Vriendinnen Zijn

  1. Aww wat een lief artikel :) En heel mooi die band zo tussen jou en je moeder. Ik heb ook een hele goeie band met mijn moeder. Beste vriendinnen zou ik het niet noemen maar ze is wel echt speciaal voor mij en ik kan altijd naar haar toe met vragen en als ik wat kwijt wil :)

  2. Wat heb jij een hele bijzondere en mooie band met je moeder zeg! Ik vind het fantastisch om te lezen hoe je dit beschrijft, echt heel mooi. Super leuk ook dat jouw vriendinnen het ook zo goed met je moeder kunnen vinden. Speciaal! :)

  3. Ik volg je blog al vanaf het begin en ik ben een beetje een stille lezer, maar hier wilde ik toch even op reageren! Ik vind het zo bijzonder en mooi hoe je dingen beschrijft, ook dit verhaal over je moeder. Ik vind het heel mooi dat je zo een sterke band met je moeder hebt, ik heb namelijk een vriendin die dat helaas niet heeft. In ieder geval heel veel plezier bij jullie hereniging volgende maand! Xx

    1. Leuk om te weten dat je me al vanaf het begin volgt! Ik heb denk ik veel stille lezers ja, maar toch leuk om dat zo te horen^^ Thanks voor je lieve reactie, waardeer ik echt! En wat vervelend voor je vriendin, ik ken er helaas ook wel een paar die dat niet hebben :( xx

  4. Je ziet het maar, er is niets beters op de wereld dan een mooie band tussen moeder & dochter! Mijn moeder gaat ook altijd voor mij door het vuur, ondanks dat we af en toe ‘s onenigheden hebben, maar ik hou gewoon van haar :)
    Echt mooi!

    1. Geweldig dat jij en je moeder ook een goede band hebben! er is idd niets beters dan een goede moeder-dochter band !:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge