Tip: Cozi Family Organizer App

 
 
 

Elke familie kent vast wel de welbekende familie-chaos, en dat geldt dus ook voor die van mij. Ook al zijn we maar met z’n drieën, het blijft soms lastig plannen. Wie is wanneer thuis? Wie moet wanneer werken, en wat zijn de planningen voor feestjes en andere activiteiten?

“Je wist toch dat de hond vandaag naar de dierenarts moest?” “Je zei dat je me weg kon brengen!” “Ik dacht dat je vrij had genomen!” Eeenzovoorts… Dat was echter totdat we deze app installeerden. De communicatie binnen ons gezin is er eindelijk een beetje op vooruit gegaan moet ik zeggen!

 

De app werkt over het algemeen gewoon net als de papieren family planners. Je kan hier alleen heel gedetailleerd je plannen invullen:

What: Wat is het plan voor die dag?

Where: Waar zal dit dan plaatsvinden?

Who: Voor wie in de familie geldt dit plan? Alleen voor jou, of misschien voor iedereen?

Repeats: Is het een regelmatige activiteit? Zo ja, welke dagen nog meer?

From-To: Van hoelaat tot hoelaat? (Eindtijd is optioneel)

Verder kan je nog notities aan je geplande activiteit toevoegen of een reminder aanzetten. De app is Engelstalig, gemakkelijk te gebruiken en overzichtelijk. Tot zover is er ook geen limiet van tot wanneer je je planningen kunt invoeren, al wil je iets vastzetten in mei 2021, jouw plan staat genoteerd en niemand kan er nog omheen!

 
Behalve jullie familie-kalender kan je met deze app ook boodschappenlijstjes, to do-lijstjes, jullie verzameling aan recepten en een gezamenlijke journal beheren, en voor de Cozi Gold Members schijnen er nog een paar extra opties meer te zijn. Je kan je op de app registreren via e-mail, en de app stuurt ook je wekelijkse planningen naar dat adres. Mocht je een week helemaal niks gepland hebben staan, dan is die e-mail dus ook niet van toepassing en krijg je hem ook niet (dus geen onnodige spam!). 
 

De Cozi Family Organizer is een ideale app voor drukke gezinsleden, zodat je een duidelijk overzicht hebt van wie bijvoorbeeld wanneer werkt, wie welk weekend een weekendje bij een vriend of vriendin is, en wanneer je het huis voor jezelf hebt. Er kunnen ten alle tijden mensen aan het huishouden ‘toegevoegd’ worden, dus mocht iemand een vriendje of vriendinnetje hebben die praktisch bij het gezin is ingetrokken, dan kan diegene gerust meedoen. 

Mocht je voorkeur hebben voor de papieren planners, dat snap ik volkomen want dat vind ik zelf ook altijd erg leuk… Maar deze app is toch stiekem best wel handig! Aanradertje dus :)

4 thoughts on “Tip: Cozi Family Organizer App

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge