E.P.S – Exclusive Private Sales (in Eindhoven)

Afgelopen weekend brak ik mijn belofte aan mezelf om niks meer te kopen behalve kerstcadeautjes. Maarja, dat had ik wel kunnen verwachten toen ik naar het Beursgebouw in Eindhoven ging, gewoon om eventjes onschuldig rond te kijken op de kledingbeurs Exclusive Private Sales waarvan we een flyertje in de brievenbus hadden gekregen. Dusss… cadeautje voor mezelf?

Het schijnt al een tijdje te bestaan, maar dit was mijn eerste keer bij Exclusive Private Sales. E.P.S is een megabeurs die meerdere keren per jaar georganiseerd wordt. Ze verkopen er merkkleding, schoenen, tassen en andere dingen met kortingen tot wel 85%. De beurzen vinden plaats op verschillende locaties in Nederland.

Een groot kledingaanbod hadden ze zekers. Het is alleen jammer dat het beursgebouw in Eindhoven nou niet super gezellig is voor dit soort evenementen. Het komt niet veel voor dat ik zo vaak in het beursgebouw ben, maar ik was er laatst nog voor het Boekenfestijn.  

Ik weet dat dit soort dingen ook niet per se bedoeld zijn voor ‘gezelligheid’, maar als je naar de foto’s kijkt op de E.P.S website van hetzelfde evenement in o.a. Den Haag en Utrecht, dan ziet het er daar toch wel wat beter uit qua sfeer. 

Persoonlijk ben ik niet specifiek fan van merkkleding, ik trek alles aan wat er leuk uitziet en wat lekker zit, ongeacht het merk. Ze zullen vast (?) heerlijk zitten maar ik hoef dus ook niet per se een broek van €40,- want dat vind ik alsnog wel duur haha, ook al is het mega afgeprijsd. Doe mij maar een leuk koopje bij de Mango of H&M! De broeken sloeg ik dus even over.

Maar toen kwamen dus de schoenen. Jammer dat het zo’n chaos en zooitje was, want ze hadden er tussen alle overdreven hakken en lelijke kleurtjes toch een vrij leuk aanbod tussen zitten! En dat voor grotendeels alleen maar €30,- per paar, dus aangezien ik niet snel slaag in het vinden van leuke schoenen – DIE PASSEN – ging ik hier even op jacht.

En een gedoe dat het was! Maten stonden door elkaar, paren schoenen leken incompleet, en dezelfde soort schoenen lagen verspreid over de hele schoenenafdeling. Uiteindelijk heb ik een paar gympen gepast, maar die zaten niet super comfortabel.

Toen ik later een paar zwarte nettere schoenen spotte heb ik deze ook gepast, en in de schoenenchaos naar andere maten gezocht. Dit was namelijk wat ik bedoelde met de chaos: de schoenen die ik had paste ik in maat 37 en 38. Alleen van maat 37 hadden ze maar 1 schoen liggen, en na het doorzoeken van alle tafels vonden we die enkeling van 37 niet terug. Gelukkig zat 38 uiteindelijk toch wel prima. Ik had niet gedacht dat het zou lukken, maar ik was geslaagd! Nieuwe schoenen, check!

 

De prijzen bij de kleren waren helaas ook niet altijd even duidelijk. Het stond er aangegeven per categorie, maar niet elk kledingstuk stond er even duidelijk op aangegeven. Als je al deze dingen ziet staan, onder welke categorie valt een poncho dan bijvoorbeeld? Het was soms dus een beetje gissen geblazen wat betreft de prijzen. 

Bij een tafel met kleding van Sweet Revenge slaagde ik erin een leuke trui te vinden, ik ben dol op de kleur grijs! Maar nu ik het prijzenoverzicht zo terugzie, snap ik het niet helemaal. Ik heb voor mijn trui maar €20,- betaald, en geen €30,-. Wat een mazzel weer. 

Behalve kleding hadden ze ook stands volstaan met onder andere tassen en sieraden. Maar niet alleen dingen in de categorie van mode werden op de beurs verkocht. Net zoals ze bij het Boekenfestijn dingen verkopen die helemaal buiten de boeken-categorie vallen, was dat ook bij deze kledingbeurs het geval. Zo kon je ook leuk shoppen voor keukenspulletjes of andere dingen.

Uiteindelijk toen ik mijn buit had waren we ook héél snel weer weg hoor! Dit voornamelijk door de chaos. Kleding overal, het is er eigenlijk een zooitje, koud en ongezellig (sorry beursgebouw…) en chaotisch tot aan het betalen toe.

Verder had je er wel paskamers, maar je zag iedereen gewoon over eigen kleren aan passen. Zo deed ik dat ook, in plaats van helemaal naar die paskamers lopen haha! Maarja, ik had geen broeken he. 

Voor E.P.S betaal je €1,- entree. Ik vond het leuk om er te speuren naar koopjes en om leuke kleren te spotten, maar vond er ondanks mijn koopsucces verder niet heel veel aan. Dit kan aan de grauwe locatie en kille sfeer liggen, maar wie weet waren we wel veel te vroeg. Ze waren namelijk een podium aan het opbouwen, dus misschien is het uiteindelijk nog heel gezellig geworden…

De volgende editie van de kledingbeurs zal 27, 28 en 29 november in Amsterdam plaatsvinden.

Zou jij E.P.S. willen bijwonen?

7 thoughts on “E.P.S – Exclusive Private Sales (in Eindhoven)

  1. Ik wist niet eens dat dit bestond haha! Ik ben afgelopen april naar het Beursgebouw geweest voor de vrouwenbeurs (dat moest toen voor een schoolopdracht) en toen vond ik het ook al zo troosteloos :P Als het dan ook nog een zooitje is denk ik niet dat ik er met een fijn gevoel zou rondlopen. Wel nice though dat de kleding zo is afgeprijsd. Ben benieuwd wat je precies gekocht hebt ~
    Eva recently posted…The TV Series TagMy Profile

  2. Ik vind de kleding nog steeds best duur ^^” Nu is het natuurlijk wel allemaal merkkleding, maar goed. Ik denk niet dat ik er zelf ooit heen zou gaan,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge