Ontwerp Je Eigen Kalender! | hetfotoalbum.nl

Het is zooo’n leuk idee, en toch om de één of andere reden kwam ik er zelf nooit op: een eigen kalender personaliseren. Totdat ik in aanraking kwam met hetfotoalbum.nl, en een eigen mooie verjaardagskalender tevoorschijn toverde. Lees hier over mijn ervaring met deze webshop!

Hetfotoalbum.nl is één van de vele Nederlandse foto webshops waar je verschillende fotoproducten kan bestellen, van fotoboeken tot kalenders en meer, maar deze webshop staat erom bekend de laagste prijs te hebben van Nederland & België.. Voor een gepersonaliseerde kalender zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een bureaukalender, familieplanner of verjaardagskalender. 

Zelf mocht ik de verjaardagskalender uitproberen. Ik installeerde de gratis software en kon gelijk aan de slag. Wat ik al gauw merkte was dat er veel verschillende mogelijkheden waren bij het ontwerpen van de kalender. Ten eerste kan je ervoor kiezen hoe je het liefste werkt. Wil je de verschillende pagina”s naast elkaar weergeven in meerdere kolommen of juist onder elkaar, wil je het ver ingezoomd hebben of juist uitgezoomd, enzovoorts. 

Ook bij het ontwerpen zelf zijn er veel mogelijkheden, en je merkt als snel dat 12 maanden veel te weinig zijn, want je kan er zoveel leuke dingen mee doen! Je kan meerdere foto”s samen zetten in een soort van collage, of je kan er juist voor kiezen bepaalde foto”s in het groot te laten weergeven (hier viel mijn keuze op), of zelfs gebruik maken van de layouts van hetfotoalbum.nl zelf. Ook kan je de pagina”s een achtergrondkleur geven, of een achtergrond afbeelding instellen.

Daarnaast kan je ook eventueel tekst erbij zetten, en ook de verjaardagen kan je al invullen in plaats van ze op te moeten schrijven. Zelf heb ik dit niet gedaan, want ik vind schrijven ook wel iets hebben, en zo kan ik er nog altijd namen bij schrijven. Wat betreft de foto”s, hiermee had ik echt wat je een luxe-probleem kan noemen. Ten eerste waren er gewoon te veel mogelijkheden voor die 12 maandjes. En ten tweede wist ik eerst niet wat voor soort kalender me nou blij zou maken. 

Uiteindelijk besloot ik te gaan voor een Japanse stijl (duh), met mooie afbeeldingen die me aan mijn favoriete land en series doen denken. Ik heb wel lang genoeg in de knoop gezeten of ik liever mijn eigen foto”s wilde gebruiken, of zelfs gewoon 12 pagina”s vol met mooie mannen wilde hebben, of toch liever mijn huisdieren. Maar uiteindelijk heeft mijn liefde voor Japan en series dus deze keer overwonnen. 

En het resultaat mag er wezen! Binnen twee werkdagen was hij al klaar, en al gauw viel mijn kalender op de deurmat en kon ik mijn werk bewonderen. Het programma geeft zelf aan of je goede kwaliteit, matige of slechte gebruikt, en zelf had ik er een aantal matige tussen zitten. Maar ik weet uit ervaring dat dit niet heel erg veel uitmaakt, en dit was inderdaad het geval. 

Het is een prachtige kalender geworden met glanzend, dik en stevig papier. Ook de ringband is goed stevig en voorzien van een haakje waarmee je de kalender kan ophangen. Zelf koos ik voor het L formaat (33 x 24), maar je hebt ook een M of zelfs een XXL. Het formaat is voor mij in ieder geval perfect!

Het effect van de verschillende achtergrondkleuren is ook wel grappig. Ik heb er expres voor gekozen met lichte kleuren te werken, maar het zal er vast ook leuk uitzien als je allerlei soorten achtergronden gebruikt.

Ik ben dus super tevreden! Echt helemaal verliefd op mijn nieuwe kalender, en dan liep ik wel met mijn grote mond te zeggen dat ik schrijven wel iets vind hebben in plaats van de namen er al in te typen, maar dat gaat nog wat worden zeg. Met pen op dit mooie glanzende papier schrijven zonder lelijke vegen te krijgen, dit zal ik erg voorzichtig moeten doen.

Het ontwerpen van de kalender is vermakelijk en vrij snel gedaan, en je zou er voor iedereen (of jezelf) een leuk cadeautje van kunnen maken. Of met persoonlijke foto”s, of je creëert iets dat met je interesses matcht. Iets moois zal je er zeker weten wel uit krijgen, want de kalenders zijn van goede kwaliteit!

Verjaardagskalenders van Het Fotoalbum zijn verkrijgbaar vanaf €7,-  


Dit artikel is geschreven in samenwerking met hetfotoalbum.nl

 

12 thoughts on “Ontwerp Je Eigen Kalender! | hetfotoalbum.nl

  1. Het is eeuweeennn geleden dat ik heb gereageerd op je blog Jinn :’) Gomen ne! Deze kalender is echt mooi geworden! Ik zou er zelf ook niet op gekomen zijn omdat ik het meeste al in mijn agenda schrijf en ook via facebook zie wie er wanneer jarig is. Maar zo’n mooie kalender is natuurlijk veel leuker :)

  2. Het is echt een gave kalender geworden Jinn!
    Ik moet mezelf er echt een keer tot dwingen om een fotokalender (en album) te gaan maken. Ik weet in ieder geval wel wat ik wil, een kalander met een strandthema :3
    Dinja recently posted…Biowise vruchtenmixMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge