Super Gaaf Fotoboek van Fotofabriek.nl !

Bij het maken van fotoboeken denkt men over het algemeen vaak niet verder dan HEMA of Albelli. Ik moet toegeven dat ik mij daar ook schuldig aan heb gemaakt. Maar je hebt veel meer leuke en goede mogelijkheden, zoals Fotofabriek.nl! Fotofabriek is een webshop waar je zelf fotoboeken of agenda’s kan samenstellen, of andere leuke fotoproducten kan aanschaffen. Enkele maanden geleden zijn ze ook door AVROTROS Radar uitgeroepen tot de beste fotoboekenleverancier. 

Ik heb een fotoboek hardcover A4 gemaakt via Fotofabriek en zal mijn ervaringen en het mooie resultaat met jullie delen in dit artikel. Vooral voor de mensen die onder een steen leefden net als ik en de naam Fotofabriek nooit hebben horen vallen: kijk en lees vooral verder!

Voordat je aan de slag kan met het maken van je fotoboek moet je even de software downloaden via de website. Het is een simpel bruikbaar en toegankelijk programma, en het hoeft ook niet via je webbrowser, maar kan gewoon offline gebruikt worden. Je kiest eerst een gewenst formaat / soort fotoboek, en vervolgens overladen ze je met alle mogelijkheden. 

Het programma stikt van de leuke vooraf ingestelde layouts, en daarnaast kan je ook de touwtjes geheel in eigen handen nemen. Een fotoboek hardcover A4 houdt het volgende in:

  • 29,7 x 21 cm (A4 Liggend)
  • 24 pagina’s (€0,50 per pagina voor extra pagina’s)
  • Harde kaft

Voor het ontwerp heb ik uiteindelijk een soort mix gebruikt van vooraf ingestelde layouts en eigen ontwerpjes. Ik vond het vooral leuk om een passende achtergrond voor de pagina’s te kiezen, hier en daar wat tekst toe te voegen en te spelen met de samenstelling van de foto’s.

Hier heeft uiteindelijk toch stiekem wel wat tijd in gezeten, maar het is wel ontzettend leuk om te doen! Via de browser aan de zijkant kan je makkelijk door je bibliotheek bladeren, en je hoeft ook niet van tevoren foto’s in het project te importeren wat veel tijd kost om te laden (zoals bij sommige andere fotoboek software programma’s). Je kan ze gewoon rechtstreeks het project in slepen, handig!

Toen ik eindelijk klaar was met mijn geknutsel kon ik het boek bestellen via de optie ‘bestel product’ rechtsboven. Hij wordt dan geupload via het internet, je moet je registreren en nog even je bestelling + betaling bevestigen.

Ik heb er een speciaal boek van gemaakt over mijn Korea reis van vorig jaar, die ik samen met mijn beste vriendin mocht beleven. Dus ik heb meteen een extra bestelling gedaan, ook eentje voor haar!

Op zaterdag 5 maart bevestigde ik mijn bestelling, en op 9 maart waren ze klaar en verzonden. Een prima snelheid, dus ik kon al gauw mijn nieuwe aanwinst bewonderen. De boeken waren per stuk verpakt in een kartonnen doos, met om de boeken zelf nog bubbeltjespapier én nog een extra plastic verpakking eromheen.

En de boeken zelf zijn echt zooo mooi geworden! Mede mogelijk gemaakt door mijn eigen geduld en creatieve geknutsel, haha, maar wat een goede kwaliteit zeg! De pagina’s glanzen mooi en zijn lekker dik, dus ook moeilijk te beschadigen als je te enthousiast er doorheen bladert (zoals ik, yep). En ik weet dat het een A4 formaat zou zijn, maar toch is het groter en mooier dan ik in gedachten had. 

De foto’s zijn ook van hele goede kwaliteit. Toen ik klaar was met het in elkaar zetten van mijn fotoboek kreeg ik bij 2 foto’s een waarschuwing over een te lage resolutie. Maar eigenwijs als ik ben, toch waagde ik het erop, want ik wilde die foto’s gewoon. Voor de zekerheid heb ik nog contact opgenomen met Fotofabriek om na te vragen of het er dan echt pixelachtig uit zou komen te zien, maar ik kreeg al snel reactie dat dit zou meevallen. Gelukkig maar!

Verder is ook het contact met Fotofabriek me dus erg goed bevallen. Ze reageren snel, vriendelijk en op een persoonlijke manier op je vragen, en ook het verwerken van mijn bestelling is lekker snel gegaan. Dus kortom: goede service, goede kwaliteit, aanrader :).

A4 Hardcover Fotoboeken van Fotofabriek zijn verkrijgbaar vanaf €24,99 


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fotofabriek.nl

 

 

 

3 thoughts on “Super Gaaf Fotoboek van Fotofabriek.nl !

  1. Wat een mooi fotoboek is het geworden zeg! Het word echt eens tijd dat ik ook een fotoboek ga laten maken (nu heb ik nog telkens losse foto’s in een fotoalbum geplakt, lekker ouderwets maar kost zoveel tijd xD) dus ik houd de Fotofabriek zeker in gedachten ^_^
    Dinja recently posted…Review: Pink MarshmallowMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge