Mijn Reis Naar Seoul: Part 1

Ik ben weer terug! Gisteren kwam ik weer terug in Japan na een week doorgebracht te hebben in Seoul, Zuid Korea: de stad waar ik vandaan kom, waar als het goed is familie van mij rondloopt, en waar ik een heel ander leven had kunnen hebben. Wat voor soort leven dat had kunnen zijn, daar ben ik nu iets meer over te weten gekomen.

Mijn eerste indrukken: Seoul is een geweldige stad, en Korea een geweldig land. Met prachtige uitzichten, heerlijk eten, vriendelijke mensen en unieke trekjes. 

Met mijn beste vriendin heb ik een week lang hier rondgereisd, en wat we allemaal gezien en gedaan hebben verdeel ik over 2 blogposts, waarvan ik de 2e later deze week zal uploaden. Ik vertel het niet in chronologische volgorde, van maandag waren we hier, en dinsdag daar, maar ik ga gewoon de plaatsen af die we voornamelijk bezochten, en de dingen die we voornamelijk deden.

Gyeongbokgung Palace

Dit is denk ik wel het bekendste en drukst bezochte paleis in Seoul. Het Gyeongbokgung Palace was eigenlijk meer dan wat ik ervan verwachtte. Het was een enorm terrein, met allerlei gebouwtjes, tuinen, wandelroutes, en dat allemaal in traditionele stijl, midden in de drukke stad van Seoul.

We kochten kaartjes, omgerekend nog minder dan €3,- per persoon, en verkenden het grote terrein. Het was er druk, maar stroomde al helemaal vol met mensen toen wij net weggingen. De timing zat ons heel erg mee deze reis.

Vanaf het terrein van dit paleis kan je doorlopen naar waar het Korea National Folk Museum zich bevindt. Ook hier heb je weer allemaal aparte gebouwtjes (eentje waarin zelfs opgenomen werd voor een film/serie dus hier mochten we niet in, maar werden we wel heel nieuwsgierig van aangezien die omringd was met mensen die het bewaakten en je gelijk wegstuurden zodra je ook maar in de buurt kwam).

Hier hadden ze ook dit mooie kringetje van Chinese Zodiac beelden.

Wellicht zei ik die van mij ook eventjes gedag. Hallo, haan.

Toen we weer buiten kwamen werden we verrast door een soort van ‘show’ door Koreanen in traditionele kleding. Nee, dit is geen carnaval en ook geen overdrijving, zo was men echt gekleed in Korea in de oude tijden.

Vlakbij het paleis heb je nog The Gwanghwamun Square, waar dit standbeeld van King Sejong The Great staat.

Jangchungdan Park

Dit is een park waar we toevallig even langskwamen op onze eerste dag in Korea, toen het nog vies nat en regenachtig was. Er zit blijkbaar nog wat cultuur en geschiedenis achter dit park verscholen, maar vanwege de regen hebben we alleen vluchtig een klein stukje van de buitenkant ervan gezien.

 

Korean BBQ

Dit is echt héérlijk. Ik kan niet zo heel goed tegen pittig eten (behalve Kimchi sla ik het liefst zoveel mogelijk pittig eten over), en alle mensen die mij vertelden dat ik het dan niet ga overleven qua eten in Korea zijn allemaal leugenaars. Korean BBQ is een eetstijl wat helemaal niet per se pittig is, en eeeerrg lekker.

Je bakt je vlees op een plaat, of dat doen meestal de medewerkers van het restaurant, en die kan je zo van de plaat eten of wikkelen in de daarvoor bestemde slabaadjes. Die prop je dan zo in je mond, heerlijk! Je hebt ook dit soort restaurants in Nederland die de smaak wel te pakken hebben, dus probeer het een keer zou ik zeggen. Je krijgt er behalve vlees ook vaak allerlei andere lekkere dingen bij, en niet allemaal pittig!

Myeongdong 

Myeongdong kan wel gezien worden als hartje Seoul qua winkelen. Het stikt hier van de winkels, restaurants, eetkraampjes, etc. Er is altijd wel iets te doen, en we zijn hier ook wel bijna elke dag een keer geweest aangezien het erg dicht bij onze verblijfplaats lag.

En nog erger dan in Japan was het hier gewoon standaard om allerlei ‘mascottes’ tegen te komen die je hun restaurant of winkel in probeerden te lokken. Ook zij waren er elke dag!

Yummy Streetfood

Met eetkraampjes in Myeongdong bedoel ik niet een paar, nee, een hele hele hele hoop. Het stikt ervan! En niet alleen in Myeongdong, overal op straat in Seoul loop je wel kraampjes met Korean street food tegen het lijf. Soms gewoon kraampjes en soms ook met zitplekjes waar mensen dan lekker zitten te buurten met elkaar.

Van zoet tot hartig, warm tot koud, en SPICY natuurlijk, ze hebben er echt van alles. En ja, als je elke dag langs zulke kraampjes loopt, dan smul je er ook natuurlijk wel van.

N Seoul Tower

De Namsan Seoul Tower, of N Seoul Tower (of alleen Seoul Tower, haha), is een toren die je tijdens je verblijf al vaak in de verte mooi boven het groen uit ziet torenen. ‘s Avonds geeft hij ook heel mooi licht, variërend van kleur. Natuurlijk wilden we ook deze van dichtbij en van de binnenkant zien, dus dat deden we.

Met het kabelkar-ding ga je omhoog, beeeetje eng, maar wel super gaaf! Dan kom je uiteindelijk voordat je bij de toren aankomt eerst bij het romantische koppelplekje, waar stelletjes loverslocks plaatsen. Hekken vol! Of ja, locks. Er hangen ook genoeg andere dingen tussen, zoals telefoonhoesjes (!), fotootjes, enzovoorts.

Ook wij hebben hier iets tussengehangen ter ere van onze vriendschap. Zo cheesy, maar wel echt leuk om te doen, en om te zien!

Uiteindelijk liepen we door naar de toren, kochten tickets en gingen erin en met de lift naar boven. Ook dit hadden we weer goed getimed, want we waren er met zonsondergang. Van boven in de toren hebben we de zonsondergang bekeken, en ook gekeken hoe het donker werd totdat alle lichtjes in de verte zichtbaar werden.

Op alle ramen stond ook waar welke wereldstad zich bevond, dus konden we leuk richting Amsterdam zwaaien. Hallo Nederland!

 

 

Times Square Mall

Het mooiste winkelcentrum dat ik ooit heb gezien. Ik had er al dingen van gezien in Koreaanse series, foto’s gezien, en erover gehoord, maar het was nog steeds super gaaf om er dan eindelijk zelf te zijn. Het ziet er heel mooi uit, heeft vele ruime verdiepingen met winkels en restaurants, en in de hoogte nog een aantal bruggen om over te steken naar de andere kant.

We hebben hier ook even lekker wat gegeten bij een klein café, waar ik heerlijk chocoladebrood had besteld. Dit werd in stukjes gesneden en leuk in een mandje gedaan. Wat zou ik graag weer zulk brood eten.

Behalve de binnenkant is ook buiten het winkelcentrum een plaatje. Het weer zat gelukkig mee, dus dan kan je in het lekkere zonnetje de mooie tuin eromheen bewonderen.

 

Koreaanse Purikura

Purikura is iets in Japan wat helemaal in is. Je gaat met je vriendinnen, vriendje of familieleden, whatever, één van deze vrolijke fotohokjes in, maakt de meest random foto’s en kan ze daarna nog leuk pimpen ook. Een gedetailleerd artikel over Purikura volgt nog. Ook de Koreaanse was ik wel benieuwd naar, en hier hadden ze wel een paar unieke die ik in Japan nog niet was tegengekomen.

Je had er versies bij die gewoon met Koreaans geld werkten, maar ook waarbij je je Koreaanse geld bij iemand moest laten wisselen voor Japans geld om er gebruik van te kunnen maken. Ze maken dus gebruik van zowel Koreaanse als Japanse Purikura machines. We hebben dit erg vaak gedaan, want hoe vaak gebeurt het nou dat je met je beste vriendin Purikura kan doen? Behalve deze fotootjes hebben er er nog een paar, haha!

 

Dat was het dan alweer voor het eerste deel van mijn reisverslagje. Er zal een onderbreking komen van een paar andere artikelen voordat ik part 2 upload, maar hij zal er snel zijn!


Ben jij al weleens in Korea geweest? Zo ja, wat is je favoriete plek,

en zo nee, wat zou je er het liefst willen bezoeken?

 

5 thoughts on “Mijn Reis Naar Seoul: Part 1

  1. Wow wat heb je veel gezien :D En al dat straat eten en die Koreanse bbq, mmmm klinkt echt heerlijk! Heb je ook geshopt? de make up heeft daar zulke schattige verpakkingen ;) Ik ben benieuwd naar deel 2. erg leuk om te lezen :)

    1. Ja heb wel beetje geshopt, en ik wilde wel make up kopen maar uiteindelijk toch niet gedaan :( zo prijzig en ZO veel keuze op zo’n manier van, dat dat of dat? Met uieindelijk *niks* als resultaat haha! Wel super om al die winkels enzo te zien :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge